New Year Wish – Revisit

Esok adelah besday aku. sedeynya sambut sorang2 sebab naser ngan icad masih kat gemas =c

tapi at least ade la peluang nak update blog sket.

aku nak revisit and revise balik target2 aku.

The Maybes (maybe not)

1) Weight Loss

– aku mula rasa lame pulak tentang asek nak kurangkan berat badan ni. bukan ke yang paling penting ialah sihat dan ade berat badan yang ideal. untuk ketinggian aku sekarang, sebenarnya da ok da, tapi bila nampak orang len yang selim melim, mula la nak join sekali.

– mungkin sekarang kat zaman yang mana appearance tu ditentukan oleh ape yang kite tengok kat tibi and magazine. semua perempuan kene confident that we can be beautiful at any size and kecantikan dalaman (hati) yang paling penting! (yeay~~ macam tengah berucap kat seminar wanita plak)

– tipu la kalau aku cakap aku tak nak kurus cantik, tapi sekarang ni aku tak nak obses, aku nak realistik. bahagian badan aku yang paling problem rasanya ialah perut and lengan, so mari la kita carik senaman2 yang boleh tone2 kan bahagian2 tersebut.

2) Baby Number 2

– ini la yang paling menyedihkan. sebanyak mana aku nak baby lagi, banyk sangat cabaran2 yang belum di settlekan lagi.

– aku belum betul2 dapat sit down dengan nasir lagi untuk diskas lebih lanjut. kami sangat berazam sebenarnyer untuk second baby ni, sampaikan da plan pun nak pegi 2nd honeymoon bulan 3 ni.

– biar lah Tuhan yang menentukan. kalau tetiba terpregnant, aku terima dengan hati and tangan (and perut?) terbuka. tapi kalau belum lagi, mungkin itu tanda Allah nak bgtahu kami berdua lom ready

Yang Confirm (Maybe Yes)

1) Niat nak transfer

– kalau tak dapat transfer tahun ni pun, tapi dari tahun ni la aku nak setat berusaha.

– balik gemas aritu, sempat berborak2 dengan mak mertua. aku mungkin tak serapat macam orang len dengan mak mertua dorang, tapi aku sayang dia.

– compare dengan parents aku, walaupun dorang ade la sakit2 jugak, tapi mak nasir lagi selalu sakit. and dia pun tinggal sorang2.

– aku tau nasir sedih sebab tak dapat selalu balik and jaga mak dia. and aku jugak rasa ade possibility besa memang tak bisa kot kalau aku berdua ngan nasir nak transfer serentak sebab sama kampeni. so memang salah sorang kene pegi dulu la kot.

– mesti banyak cabaran kalau aku dapat pindah dulu and nasir kendian. tapi kalau suami istri len dapat bertahan, mesti kami pun boleh.

2) Membaiki hati

– kat atas tadi ade aku cakap yang kecantikan hati tu paling penting. sebenarnya sebab aku sendiri terasa yang hati aku ni tak cantik.

– semalam aku ternampak nama sorang girl ni dekat fb (mari panggil dia Girl A)

– beberapa tahun dulu aku pernah tulis email yang teruk kat Girl A ni. bila aku nampak nama dia smlm, aku tertanya2, camner la aku boleh tulis macam tu.

– yup, masa tu memang aku tengah dekat the lowest point of my life. and yup, girl A memang tulis sumting teruk dulu kat aku. tapi still, kalau aku hilang pertimbangan, and balas balik, bukan ke itu buat aku pun seteruk dia?

– Girl A forward emel tu kat kawan aku (Friend B)..and walaupun aku tau Friend B marah sangat kat aku, tapi aku bersyukur sebab Friend B pun kenal aku ni orangnya camne. benda first dia tanya aku, instead of marah2, ialah: ‘ape Girl A cakap kat u sampai u tulis mcm tu?’. skurang2nya Friend B x bersangka buruk terus kat aku.

– and sepatutnya aku (and sumer orang pun) kene ade bersangka baik ni. aku nanges sangat masa tu sebab terharu Friend B leh bersangka baik lagi kat aku. tapi dalam keidupan aku sehari2, aku selalu je bersangka buruk kat orang len kadang2.

– mari mencantikkan hati masing2. kurangkan mengumpat, kurangkan bersangka buruk, kurangkan gosip2 liar. kalau kita ade lidah jahat kat orang, igt, orang len pun ade lidah jugak.

3) more family (out) time~~!

tak dapat jauh, dekat2 pun ok la~ pegi bercuti, pegi makan tempat sedap2, pegi beriadah, pegi jalan2 kat taman, pegi men kat swimming pool… sedey ni ‘jantan’ berdua tu takde seminggu..trus berazam nak spend byk quality time dengan dorang…yeay~

itu aje la..byk2 target ni susah. tp banyak2 kat atas ni…membaiki hati tu yang aku rasa paling mencabar.. fuh~

2 Responses to “New Year Wish – Revisit”


  1. 1 momo January 18, 2011 at 12:22 am

    hahahaha.. Friend B.. ouk, sape fren B? =o-

  2. 2 beluncas January 18, 2011 at 7:22 pm

    haha…friend B..mgkin si Bulat?


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




Archives

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 4 other followers


%d bloggers like this: