Too Late for New Year Wish?

hopefully not.

terlalu sibuk, and masih sibuk…

anywayyyyy, masih ade high hopes supaya 2011 menjadik tahun yang lebih bahgia and lebih murah rezeki.

so, berikut ialah target2 yag mahu di achieve menjelang 2011:

1) Baby Beluncas Number 2

– sebenarnya da banyak patah hati nak meneruskan niat yang satu ni. Icad da menjadik toddler yang rasanya cam 8 juta kali lagi susah jaga dari baby. (oh, tak dpt bayangkan lepas ni camner nk jaga anak2 remaja, uuu, ngerinya)

– tapi ahad lepas nampak dia ‘merayu2’ kat anak jiran sblah umur 4 tahun nak main sama2. sorang cakap cina, sorang cakap melayu, elok la tu. tapi nampaknya macam dedua paham bahsa masing2, haha. siap share2 kerepek lagi. nampak dia nak main2 macam tu, trus rasa sedih, n berazam nak bagi dia adik cepat supaya gap umur tak jauh.

2) Weight Loss

– tak pasti adekah ini tindakan bijak sebab da target nak pregnant lagi. aku da dapat original weight masa kat utp, cuma rasa cam gemok gak. klu nak slim cam liyana jasmay, mau lagi 10 kg kot (giler ape, turun lagi 20 kg pun susah gila nak jd cam liyana jasmay, haha). mgkin kalau nak kurus tahap2 elly mazlein je ke, leh la cuba lagi 3 kg.

– tapi kalau dapat turun 3 kg tu dulu, baru menbuncit pregnant, at least takde la gemok sgt kot nnt masa pregnant? eh logik ke or da merepek2?

3) transfer to Semenanjung

– kalau x de anak takper. ade anak memang buat hal2 transfer ni complicated sikit sebab aku tak mampu x de nasir. kitorang da discuss panjang lebar, memang nak transfer serentak tak possible, kena salah sorang pegi dulu.

– aku kalau boleh, nak g kerteh lepas ni. tapi most likely, kalau betul ade opening yang aku nak grab untuk transfer tu, macam kat KL je =c

– KL convenient, at least aku ade support parents aku untuk tolong2 tengok kan icad. cuma sanggup ke lagi aku nak bangun awal pagi, meredah komuter dan lrt bagai. aaaaaaaaa…stressnya pikir!

– huhu, katekan dapat kerteh, senang tak nak gi opis kalau tak drive ek? aku memang tobat susah nak drive kalau sambil kene bawak icad sorang2 anta baby sitter.

ok, kene sambung kendian. icad da terjaga plak.

0 Responses to “Too Late for New Year Wish?”



  1. Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




Archives

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 4 other followers


%d bloggers like this: