My First ‘Mother’s Day’

so cliche, arini mother’s day then suddenly nak blog pasal mother’s day, uhuk2.

anywaaaaaaayy, nothing so special today, except this morning, instead of merajuk sikit sebab aku lambat call nak wish mother’s day (every year lambat call, haha) mak aku tiber2 cam tak se-sentimental mana.

instead, baru je aku wish dia, dgn expectation dia akan merajuk sket sbb lambat call, dia dgn cerianya reply “selamat ari ibu jugak! uda kan da jadik ibu dah..”

(smile… dalam ati tiba2 ada taman kejap. now that i am a mother, mungkin mak tak rasa nak ‘dera’ aku teruk sgt kalau lambat wish, hoho. by now, i think, dia da tau da, anak dia da tau ape rasa jadi mak orang)

and macam biasa la, mesti la encik suami tak ingat. bila aku bgtau dia, “eh arini mother’s day”… muka dia blur kejap, then dgn tidak semena2…“haaaaaaa! i baru nk wish, you da mention dulu plak” diikuti dengan tersengeh riang.

haha, takperla, tidak la rasa kecik ati pun. takde  much expectation sbenarnyer. arini berlalu macam weekend2 biasa jugak. petang je la kuar kejap g makan2, saje nak relax2..

then suddenly malam tadi, nasir call this cleaner agency. sekarang amik orang datang seminggu sekali tuk tolong aku ngemas umah, so tadi lepas dia call, cleaner akan datang dua minggu sekali tolong bini gemok dia ni kemas umah.

makin gemok la aku tak eksesais..

(smile…. dalam ati ade taman lagi. happy sebenarnyer for this ‘gift’. nasir memang bukan mamat romantik, jenis bagi bunga ke kad2 romantik ke, but he is sweet in his own way)

icad pun kecik sangat nak wish. pagi2 da bagi adiah da, cuci berak dia berlambak2 =D oh sebut pasal icad, banyak pulak mahkluk sibuk2 tanya bila nak bagi icad adik…

cess… mentang2 la perut aku gemok cam pregnant 3 bulan. hehe, tapi sbenarnyer, aku dgn nasir da diskusi jugak pasal nih. tak mau la cepat sangat bagi dia adik, sian dia nanti nak manja2, tapi tak mau la jugak lambat sangat bagi. nanti dia dgn adik dia tak ngam.

so maybe, december nanti baru bersungguh2 untuk production planning. bila production nak menjadik, tidak la pasti, tapi hopefully sumernyer berjalan lancar.

in the meantime, nak enjoy tengok icad membesar riang dulu!

happy mother’s day untuk semua ibu2! hari2 pun kene sayang mak kita, tapi mungkin hari ni boleh dijadikan peringatan untuk appreciate or buat something special untuk mak2 kita.

6 Responses to “My First ‘Mother’s Day’”


  1. 1 rama_rama May 15, 2010 at 9:36 pm

    nanti bile i da kawen.. i pon mau hubby upah bibik kemas uma..
    lps tu, soh bibik tu urot2 bdn i yg saket2 ni paki mnyk gamat bsok nie.. bru ah meaningful my mother’s day! hahaha!😛. hepi belated mother’s day to u..

  2. 2 beluncas May 16, 2010 at 8:13 am

    hahaha, kalau dpt bibik yg multi purpose, mmg best, haha. zu, gi je spa. ade la pakai minyak2 aromaterapi sket..myk gamat bau x bes =D

  3. 3 rama_rama May 16, 2010 at 12:37 pm

    pakai minyk gamat bau busok, baru ah suami x mo dktt2.. kate mother’s day, off ah rini! hahaha! :p

  4. 5 nadxoxo May 20, 2010 at 9:56 am

    happy belated mother’s day untuk jamie!! smoga berjaya planning ujung tahun ni😛

  5. 6 beluncas June 1, 2010 at 2:52 pm

    hehe..tq nad… tapi dah ada ragu2 sket nk start ujung thn nih. icad da terlalu aktip! takut x terlarat aku nak mengendong perut ngan melayan keaktipan icad


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




Archives

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 4 other followers


%d bloggers like this: