New Financial Year, New Position

haha, bersempena bulan April, secara otomatik dan tidak semena2, aku telah ditukarkan section.

takde la secara ajaib dan magic terus kene paksa….the boss ade la panggil gi bilik dia. cakap dia berniat nak letak aku kat situ.

dan ape la aku yg kanak2 riang ni nak cakap.. “takmo la bos!”. depan bos kecik aku brani la..hahaha.

yang kelaka tu dia cakap mcm ni, “treat this as job enhancement kay”.

ape yg kelaka? kelaka sebab sblum ni, time kt klcc and dayabumi, aku ialah planner and skrg, aku dijadikkan planner kembali. ironi sungguh.

the truth is, akak yg planner tu, was promoted menjadik bos kecik. dan tempat dia kosong. tah kenapa dorang rasa aku patut ganti akak tuh, mgkin sbb penah wat planning kot dulu.

sbenarnyer, takde la tekejut beruk mana sgt..masa ura2 bertiup2 dua tiga bulan dulu yang akak tu bakal nek pangkat, aku da berasa gundah gulana dan syak wasangka da, sape bakal ganti tempat dia. my hunch was right afterall..hmm..

aku rasa macam aku baru nak pandai sket kt tempat skrg. bersemangat ni ritu, macam2 pembaharuan nak buat kt section skrg. ye la, lama2 da tau kat mana nk improve weakness, procedure ape yang nak implement, and camtu2 la..

tup2, kene blaja benda baru all over again..hmm..

takper la, bersemangat saja la. lepas ni mesti org nyampah kat aku, sbb asek mintak updet je.. (haha, ni la dosa dulu ngumpat2 akak yg da promoted tuh. dia menjalankan tugas je..hahaha).

yang x best tuh, keje planning ni bermusim…ade ari free sgt, ade ari kene stay back…

2nd day start handover, da balik 6 45 da aku…. (selalu plg lewat pun kul 6). bengang giler sebab takut akak yang jaga icad tu bengang…ye lah, bukan bayar lebey pun, kene jaga anak orang lebey masa plak. panas je bontot aku dalam miting room nak bangun balik awal.

camtu la, bos2 miting, aku kene take note, ni plak memang high time, nak wat IPC baru (pada yang tak familiar, nak buat list and scope of work lengkap with targets to achieve). tugas planner ape lagi, cascade dr IPC boss besar pegi kepada section2 len dan kepada anak2 buah mereka…

mari menyanyi riang menabahkan hati~~ lalala =)

6 Responses to “New Financial Year, New Position”


  1. 1 momo April 17, 2010 at 12:19 am

    tula .. laen kali kije kat company MOMO&Co je.. tp i letak u kat department planner gak =o- hhuhuhu

    pastu icad kasi i jage.. bawak die gi amam gula2 kapas..

  2. 2 beluncas April 17, 2010 at 10:48 am

    takmo…i nk jadi receptionist je…pastu gaji u kena byr ribu2~~~~

  3. 3 dyana April 18, 2010 at 11:02 pm

    wah..tahniah jamiee! hihi

  4. 4 beluncas April 18, 2010 at 11:48 pm

    uwaaaaaaaaaaa….dy, ni bukan di nek kan pangkat, ni namanya berpindah section je, sob2


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




Archives

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 4 other followers


%d bloggers like this: