BBQ-ing~~

salah satu channel feveret aku and encik suami ialah AFC. salah satu program yang kitorang suker tengok kat situ ialah “License to Grill”. aku suker tengok sebab cam best je dia bakar2 tuh, encik suami suker tengok..err..sebab aku da conquer tv mungkin, haha.

anywayyyy, jumaat yg baru2 ni kitorang tengok then tiber2 aku cakap “bestnya by.. asal u tak buatkan i bbq cam ni punnn~~” (mulut muncung budget manja, sendiri rasa nk lempang diri sendiri)

then tiber2 encik suami cakap “nak? jom buat sok jom”.

yeay~~~ then pagi sabtu tu…kuar2 gi sopping brg dapur, and bahan2 nk perap, and beli sket ayam and daging. maka malam tu bermula la sesi bbq-ing famili.

rasa cam best gak kalau ade kuarga pn zaza bersama si cantek syaura dtg join, or kuzek sefamili ker. tapi pn zaza masih di pontian and kalau ade sini pun, dia dalam pantang lagi =p and wife kuzek and baby adam hensem pun balik ke sarikei jadi kami saja lah~. (and boleh la puan rumah iaitu aku tak payah nak pakai tudung, haha).

okay, sebenarnyer ketagih plak nk wat slideshow lagi nih, haha. pointless entry tapi ari ni ialah lazy sunday, jadi baik lah bermalas2 dan berbuang masa. enjoy the pic!

This slideshow requires JavaScript.

7 Responses to “BBQ-ing~~”


  1. 1 amanda April 12, 2010 at 3:55 pm

    Haha..suka tgk baby icad kacau ayah dia masak..nak cubit pipi dia rasa.😀

  2. 2 azlin April 12, 2010 at 5:29 pm

    kenapa kah tarikh gambar tu 2006?????

  3. 3 beluncas April 12, 2010 at 7:19 pm

    lin: abaikan sumer tarikh2 tuh~ haha. kamera aku memang tarikh x penah betul, sesedap rasa je.

    di: memang kaco orang je keje dia skrg. tak pun kejar kucing. kucing2 sumer horror da ngn dia, haha. di, comeynya gambar tunang anda! (bkn gmbr azam, gmbr ko time bertunang, kang slh phm plak, hehe)

  4. 4 azreen April 14, 2010 at 4:13 pm

    jamie, icad tu comeeeeeeeelllllll gilaaaa. boleh tak nak gigit pipi dia

  5. 5 beluncas April 15, 2010 at 8:13 pm

    azreen, haha…kalau gigit, abes la bulat dia!

  6. 6 zaza April 16, 2010 at 11:56 am

    bestnya bbq!! jme, nanti aku datang mintulu 15 may kot nak hamek barang2.. mesti melawat ko!

  7. 7 beluncas April 16, 2010 at 7:31 pm

    15 may arik ape yer? kene igtkan aku lagi da dekat2 nanti. nanti aku x sempat kemas umah! =D


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




Archives

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 4 other followers


%d bloggers like this: