Getah Rambut Mistik

sama macam aku susah nak bezakan jenis2 kereta dan ape2 bahgian luaran kereta dan nama2 beliau, begitu juga aku tak boleh nak bezakan model2 handphone dari brand yang sama melainkan jelas dan nyata tu 3310, encik suami jugak tidak boleh membezakan beberapa benda especially berkait perempuan.

contoh cam misalnya aku kirim pencuci muka, dia terbeli krim muka, ataupun ape beza eye liner ngan eye brow pencil dan benda2 yang seumpama itu la.

ade beberapa kejadian yang beliau selalu komplen getah rambut aku bersepah2. atas lantai la, bawah bantal la dan tempat2 yang anehnya, tempat tu la dia nak duduk laa, lalu laa..

“you ni asek sepahkan getah rambut ni je”.

“bukan i la, baby yang asek tarik dari rambut and main”

“takper la, i letak atas rak tu”.

pashtu tak lama nanti:

“sepah lagi. nape asek getah rambut yang same je sepah…hmm…. amik la ni”

tidak lamaaa lg pastu:

“eh, i rasa ni getah rambut mistik la. i asek jumpa and alihkan and jumpa kat tempat same je! adoiii”

hahahah…encik suami tak tau, bini dia ade la lebey sedozen getah rambut, yang kaler sumer berbeza sbenarnyer (contoh cam merah campur biru muda, merah campur biru tua, pink campur biru muda, pink campur biru tua…etc etc)

so stiap kali icad curik getah rambut kat kepala aku, aku kene amik yang len, sebab yang kat tangan dia tu, kalau amik dia akan nangis sekuat ati.

so biler amik len, lama2 icad bosan dengan yg dia main, then campak mana2. then lepas tu amik lagi kt kepala aku, then berulang la cycle yang sama.

dan terjadi la kejadian getah rambut mistik..haha. nasir rasa cam getah rambut yang sama stiap kali, padahal lain2.

note: aku tengah mode rindu. bila dorang nak balik nih, haih…

6 Responses to “Getah Rambut Mistik”


  1. 1 zaza March 20, 2010 at 7:58 pm

    hahaa kelakarnyaaaa
    xsabarnye nak nunggu syaura tarik getah rambut ai pulak!~
    cepatla datang miyi..rindu same baby icad and mama icad n ayah icad. eh buleh ke?

  2. 2 beluncas March 20, 2010 at 8:38 pm

    errr…ayah icad? wahaha…ade ragu2 di situ. baik2…kami akan melawat anda sekeluarga nanti.

    btw, pengalaman di tarik getah rambut oleh anak tidak la brape pleasant T_T seb bek la nampak cam comey and inesen, tak jadik nak mara.

  3. 3 Fairuz Yusof March 22, 2010 at 8:25 am

    Jamie, aku nk comment gamba je kt tepi tu..Comeyynyeee!!! *Pengsan*

  4. 4 beluncas March 22, 2010 at 6:32 pm

    ni petanda ko kene cpt2 dapat baby nih >_< hehe

  5. 5 nadxoxo March 30, 2010 at 12:29 am

    hahah lawak2..lama dh tak bc blog jamie😀 btw, icad sangat bulat dan comel!!

  6. 6 beluncas April 4, 2010 at 7:20 pm

    aku ngapdet ikut mood je nad. nad nina! aaa..lame x jmpa. nk tgk ibu ngandong nih. mesti muka berseri2 sbb happy, tul x ^_^


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




Archives

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 4 other followers


%d bloggers like this: