Kuala Lumpur Once Again

Last week aku ade program kat KL. dekat sheraton otel. seberat2 hati aku nak pegi KL, aku agak looking forward jugak. mgkin da lama x balik KL. selama ni klu balik pun..takat ke airport, lepak umah along aku kt sputeh, then balik melaka/gemas. tu je.

mari revisit the journey~

Sheraton hotel

bilik, overall environment, food, service sumer not bad. but petang2 and malam2 pas da abes event, rasa lonely semacam. macam2 muvi aku dok layan kat star movie, sebab cam bosan (and takut sket,haha) nak tido sorang2.

yang bagusnya, sheraton ade la dlm sekangkang kera je dr monorail medan tuanku. jadi petang2, kalau kebuluran and malas nk jalan jejauh, aku nek monorail g timesquare.

tiga hari bersushi

ahad yang aku check-in dekat otel, petang tu jugak g beli sushi. ala, kat cold storage je pun. siap tapau tuk tengah malam punyer, hoho.isnin petang pun aku beli lagi. masalahnya, tengahari isnin tu, lunch kat otel ade sushi, makan jugak! selasa nyer lunch pun amek lagi sushi! selasa petang je aku kepenatan da nak keluar. so order room service saje. memang kebulur sushi betul tak pasal2 (tidak….aku tidak mengandung dan ini cumalah mengidam biasa).

edible petronas

ini sungguh jakun. during one of the break time, they served us doughnuts with petronas logo. mungkin dalam gambar nampak tak real, tapi tengok depan2 memang nampak real. aku pun tak sangka leh makan mula2. then one of the girls branikan diri makan, then baru la yang len2 percaya and gelak..haha.

so sebab jakun, aku tangkap gambar lg (uhuk2, org len pun de yg tgkp gmbr, jd x la jakun seorang) gmbr rakan di bawah terpaksa di zorro kan kerana aku upload tanpa permission. mane la tau kalau2 kene mara nnt,hehe.

the fast-paced lifestyle

setahun rupanya memang jangka masa yg cukup lama. masa aku sengsorang diri jenjalan kt timesquare tu, da lama2 aku prasan, asal aku jalan laju semacam? haha…yerr..memang la aku lembab lemah gemalai bagai slow motion summore, tapi laju la bg aku berbanding bese. mgkin sebab dr turun monorail..ngn org sesak2, sumer pun jalan laju2, nyebabkan aku pun trikut2.

trigt dulu2 gi keje, especially kt kl sentral..pun mesti jalan cpt2, mostly sebab da lambat nak g keje, haha.

kesesakkan

nek monorail tak la teruk sgt, lgpun aku nek petang2 kan. then on the last day (ari rabu), aku gi klcc, nek dr lrt dang wangi. aku nek dlm kul 9 camtu kot..tu pun still sesak smpai aku da bertemu punggung ngn punggung da. haih, aku definitely wont miss the lrt/komuter journey to work

Rakan2

ari rabu tu pegi klcc sebab aku kene mintak sign dengan immediate superior aku yang ade keje kt situ. then aku amek kesempatan nek opis jmpa opismet2 lama. gembira jmpa dorang, walaupun sedikit kecewa sebab org2 yg betul2 sama section dengan aku sumer takde that day..sigh.

then lunch dengan rakan2 sebatch. sayang btul tak tgkp gmbr! thankyou rumet, syafa, iena and sean sebab sudi lunch ngan aku. untuk enol, next time insyaAllah leh makan same2 k.

sopping

okay. rasa macam kt sorga membeli belah kembali. aku malas nak mention brape byk aku abes. (and yes, mostly abes untuk food, haha). timesquare cam boring je..mgkin sebab aku seko2 kot. kalau ade cik bibrani menemankan mgkin lebey sronok, tapi beliau pun bekerja, plus aku pun late notice janji nak jmpa dia. sorry bib =c byk sgt urusan pagi and tghari ahad tuh, tu sebab aku tak brani nak set date awal2.

tghari ahad before check in tuh, aku sopping di mid valley. mid valley sentiasa menjadik tempat feveret aku, mgkin sebab dolu2, mid ni walking distance ngn umah abg aku. sopping dengan adik and abg aku, actually kitorang mencarik adiah untuk besday ayah aku and jugak aku las menet sopping brg2 keperluan baby sebelum pas kat parents untuk jaga spjg aku kt KL tuh.tapi bese la, ade la TERbeli sedikit untuk aku jua.

last day, ari rabu tuh, sementara tunggu lunch hour dengan rakan2, aku pun sopping lg dekat klcc. tapi haha, sumer pun barang untuk baby. gi mothercare sebab tgh sale and beli baju baby!

teka-teki

during the program, kami ade visit to vendor company dekat klang. sejam jugak nak gi ke kelang tu nek bus. tapi time dlm bus, staff2 tuh, bosan2, men teka teki. haih, macam budak2 semua! (aku mengutuk diri aku sekali,haha). tapi seronok la..walaupun ade yang da 40 something, sumer pun comey2 je bagi teka teki bodo2.

all in all….agak seronot berada di KL..ade la beberapa kejadian kureng bes atau selesa, tapi tidak mahu lah mention. takde cabaran atau dugaan dlm idup ni, tak seronok jugak idup! tapi seronot2 pun, seronot kalau kejap2 la… untuk bekerja kembali di KL, aku rasa aku da tak sesuai da =)

4 Responses to “Kuala Lumpur Once Again”


  1. 1 mrs fatin December 6, 2009 at 6:35 pm

    Jamie, so sorry I wasn’t at level 47 that day😦 you know what it’s like during planning cycle, workshoopp memanjang. Pastu meeting, meeting, meeting! Penat dah badan ni… huhu.. Anyway, thank you so much for Arissa’s present! Tak sabar nak pakai kan die nanti… hehe…If ada plan balik sini balik hujung tahun ni, do come visit me and baby k…🙂

  2. 2 choclairissa December 7, 2009 at 12:07 pm

    rumet..next time dtgla klcc lg bergumbire ngn kitorg..

    kate2 terakhir mu tu watkan i terfikir sebentar..adekah i seswai bekerje di kl juge..nape mu rase mu xsewai keje kt kl? kene bjln laju setiap ari ke?

  3. 3 beluncas December 12, 2009 at 5:30 pm

    fatin: i baru balik permata seminggu nih,hehe. tapi i memang sengaja takmo kaco. lgpun takut x dpt nak janji leh gi umah fatin ke tak. insyaAllah kalau ade balik lg nanti, kite singgah umah kay.

    rumet: emm… mgkin i d besarkan kt kawasan2 yang aman permai makmur je kot. KL mcm serabut sgt untuk i~~. tapi kt bintulu ni, jauh sgt plak ngn famili2 yg len,hihu

  4. 4 Lipas December 21, 2009 at 9:00 pm

    jamie!! aku baru sedar ade komen ko yg bertarikh tahun lepas..hahahahha :)) aku da add link blog ko..heheheh..soriii


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




Archives

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 4 other followers


%d bloggers like this: