Ucapan Sorry In Advance

petang td, aku blog-hopping tuk mengisik masa terluang. haih, baby tgh tido, patutnya aku pun amek la kesempatan tido. tp nasir kene masuk plant (both ari sabtu n ahad,kay~) so aku pun cam x de mood nk bersukaria.

(jap..ape kene mengene sumer ni ngn menstalk blog org len? hoho)

selalunya, selain visit blog kawan2 and a few other blog yg bkn kawan tp aku suker baca…aku jugak kdg2 men klik je link2 blog2 org yg x dikenali. kdg2 tu smpai da x de kaitan. da pegi blog org tu..tgk blog list kawan2 dia plak..and klik lagi..dan lagi..dan lagi. nampak entry menarek, stop baca.

then aku terbaca satu blog nih. walaupun penulis tiada kaitan dengan diri ini, apa yg di tulis itu..sgt la berkaaaiiitt.

penulis menulis tentang perasaan meluat beliau terhadap ibu2 yang x de keje len, nak updet story mory pasal anak mereka, nak post gambar2 anak dorang. secara ringkas, luahan hati beliau ialah seperti ini: pigidaaaa..igt ko sorang je ke ade anak dlm dunia nih.

then aku terpikir…mungkin bukan dia je yg rasa camtuh. mgkin ade di kalangan rakan2 aku or pembaca len blog ni yg rasa camtu jugak terhadap aku?

kalau la benar..alahaii..sedehnya aku. people2…..awal2 lagi..aku nk mintak maaf awal2. trus terang aku cakap, walaupun selepas baca blog org tu tadi, berkemungkinan besar, untuk the next few months or even years, pape updet pasal baby, memang aku akan tetap tulis kt sini.

why?

1st, sebab ni blog aku..hoho. kedua..sebab bkn niat di hati nk berbangga diri. ape sgt la baby pandai meniarap. anak org len, umur 5 bulan da pandai abc kot (siler bgtau aku anak sape tu,haha). tapi susah aku nk explain, prasaan bangga and terharu, stiap kali baby pandai buat sesuatu yang baru..

and tujuan aku updet, dan aku percaya, begitu jugak dgn parents2 len..cuma la nk berkongsi rasa kegembiraan ni dengan rakan dan taulan. maafkan kami la kalau rasa mual membacanya, tp anda tetap ade pilihan kan..jgn baca,hehe.

dan akan2 datang, aku suker nk imbas kembali memori2 ni sumer. klu aku x write down or upload gambar, susa la nk feeling2 nanti.

lagipun, even sblum aku jadi mak and even sblum aku kawen, aku enjoy baca news pasal baby org len, tgk gambar2 dorang. tapi yela..bkn sumer org itu samer.

so again…aku mintak maaf in advance..untuk sumer updet2 pasal baby aku yang akan dtg…mane la tau, kot2 mual membacanya.

Susah jugak menjadik aku.

aku, walaupun tekejut beruk, tapi aku anggap aku bertuah, sebab da jadik mak dlm masa yg awal. at least, aku nk melawan2 mak aku pas2 ni, ade la pikir 800 kali. memang bukan senang.. tapi agaknya, benda yang bukan senang ni la kite paling hargai.

tapi rezeki yang tuhan beri ini, ade kalenyer membawa prasaan mcm serba salah plak. contoh mcm td, skrg aku da syak wasangka sket untuk berkongsi updet pasal baby, sbb skrg aku tau bkn sumer org suker.

lagi satu contoh, berikut ialah dialog di antara aku dengan kawan aku yg belum setahun pun kawen.

“jamie! lame x nampak…baby cmner, sehat x?”
“hehe…sehat2. bukan men berat skrg, x larat nk dukung”
“alaa, bestnya, nur (bkn nama sebenar) tringin nak tgk! sronok x dpt baby awal?”
“sronok2 la..haha..tapi x de masa la nk dating2 berdua lg”
“ye ke? eee,bestnya. nur ni bila la lagi. tiap2 bulan nur cek tau da pregnant ke tak..(muka tiba2 sayu)”
“eyyypp..awak tu tak smpai setahun pun lg yang oiiii… hanimun2 la dulu smntara ade can nih~~ “(kata aku dengan nada ceria)

aku saje2 la menceriakan diri dia. aku pun x expect dia nk baby awal2. siap igt ade fmly planning lagi.. itu org yg baru kawen tu.cmner ngn org2 yang da lame kawen and belom de baby? lagi la aku rasa gundah gulana biler terjadi dialog2 cam kt atas.

yer, aku tahu… dorang takde la dengki or ape..tapi aku yg rasa cam sedeh tak pasal2..and rasa cam awkward =/ ya Allah, kurniakan la anak kepada sumer pasangan yang da berkawen, aminn..

hmm..susah jugak menjadik aku.. -_-

14 Responses to “Ucapan Sorry In Advance”


  1. 1 Kerp Rockstar November 9, 2009 at 7:04 am

    hohohoh..aku sokong pasal kalau tak suka baca jangan baca. kita ada pilihan so boleh pilih apa yang kita nak baca.

    blog ni benda yang personal. walaupun ada blog yang tak cakap pasal life story dia, dia cerita pasal politik ke apa, but still benda tu personal sebab itu adalah opinion dia. kalau suka, boleh stick around, kalau tak, sila pergi blog lain, it’s as simple as that. huhuhu.

    apa-apapun, it’s hard to please everybody kan. sure ada orang yang tak suka punya. yang penting kita jadi diri kita, tak hipokrit, jujur dalam penulisan, tak plagiat tulisan orang lain. hehehehehe.

  2. 2 mrs fatin November 9, 2009 at 2:13 pm

    Jamie, please don’t stop updating bout your baby. Awak tu dah lah jauh… kat sini jek lah I bleh tau perkembangan baby irsyad🙂 And most of all, I enjoy reading your entries! Biarkan jek orang tu… die pon satu, kalau tak suke nak bace, takyah lah bace kan… hehe…

  3. 3 beluncas November 10, 2009 at 5:45 am

    korang~~~~ hehe, betul jugak. ade org pilih nak tulis pasal gosip artis, politik….sumer2 hal ni pun personal.

    contoh tulisan kt blog cik B: eeeee, nyampah betul ai dekat “ustaz” yg cerai bini cun dia kawen artis tuh

    pashtu esok cik B tekejut baca kt fesbuk status kawan dia “nyampah btul org prasan bagus nk kutuk “ustaz” feveret aku. sukati dia la nk kawen sape”

    pastu kang menjadik2~~ err…mcm x de kaitan je contoh aku nih, muahahah. sebenarnyer nk selit pasal “ustaz” tu je. aku berperasaan mcm miss B tu, hahaha.

  4. 4 beluncas November 10, 2009 at 5:58 am

    oh fatin..luper… i nk promot u beli ni, tiber2 terjmpa page nih. nampak cam comey je.

    http://chomelnursingcover.com/store/

  5. 5 [re-arrange] November 15, 2009 at 3:59 am

    hahaha jamie promote blog adik (or is it akak?) effi ka?😛

    jamie, lek. mende ni maybe jadik kat facebook, but then facebook bole la nak consider tmpt awam. blog ni personal, so be yourself la kan dalam apa yg nk write pun.

    watpe nk puaskan ati org len? anak ko, ko sendiri la yg puas menjaga ye tak? (ok… dont want to mention kepuasan yg lain HAHAHAHAH :p)

  6. 6 F a i z a h ' s November 15, 2009 at 10:42 am

    sgtlah setuju…org tuh xdak hak nk komplen2 n komen2 xsuka pasai isi kandungan org laen sbb blog adalah hak peribadi…kalu xsuka xpyhla baca…senang je…yg dia sibuk nk baca utk sakitkan hati sndiri tuh apsal?? ehhe…😀 so for me, tulis je apa yg kita nk tulis🙂

  7. 7 choclairissa November 15, 2009 at 5:51 pm

    jgn riso rumet..kalo org2 len xsuke bace blog mu tu bukan slh mu..slh diorg la sape suh bace…truskn niat murni mu itu kalo tu care utk lps stress or just nk bcrite ngn org..lgpun bukan sume bende mu cite kn..ade jgk utk simpanan di ati..

  8. 8 anasfadilah November 15, 2009 at 9:38 pm

    re-arrage:: adik effi ler..hehehe

    saya punya blog pun update pasal baby je banyak

    yg penting blog masing-masing,nak update apa pun punya suka rasa masing-masing

    orang nak meluat boleh sila tekan butang “x”

    p/s::ada yg update pasal resipi,ada yg update pasal shopping,ada yg update pasal politik,dan saya memilih untuk update pasal anak sendiri:)

    p/p/s:: salam kenal dari saya, Assalamualaikum!😀

  9. 9 beluncas November 15, 2009 at 10:05 pm

    eh ramainyer komen arinih!

    adek: hehe…komen aku..kt fesbuk pun by right ikut suka jugak. tapi aku memahami prasaan ko, bila tak pasal2 di tag untuk unrelated pic. tapi aku bese kene org tag untuk kad kawen dorang, which is ok la bagi aku.

    faizah and rumet: sangat stuju. kdg2 aku sendiri pun..bila gi blog2 tertentu, ade jugak yang x kenan certain2 updet. tapi biar kan aje la…hihu

    alamak…tuan punyer kedai pun ade! hehe.. dila, menarek la nursing cover tuh..cuma malangnya, baby aku da stop badan da skrg =c bagus nursing cover nih, x de la terdedah camtu je, atau kene cover2 bawah tudung. susah nk tengok muka baby nnt

  10. 10 anasfadilah November 16, 2009 at 10:54 am

    cover atas tudung pun boleh🙂

    hehehe

    saya link blog ni boleh kan?hehhe

  11. 11 beluncas November 16, 2009 at 8:36 pm

    waaa..siler2~~~ dialu2kan

  12. 12 Nadiah Sidek November 17, 2009 at 4:56 am

    salam..

    tadi duk blog hop terjumpa blog ni🙂. hmm..susahkan kalau org asyik dengki je ngn org lain. formulanya senang je…kalau tak suka, takyah la baca dah blog tu. tak perlu la nk kutuk2 atau complain blog tu tak best, blog ni tak best..kan senang namanya tu!

    btw, jom tukar2 link😉

  13. 13 lin November 17, 2009 at 10:22 am

    sya melompat dr blog dilla coz terbaca isu ni.
    adeh..sya pn asalnye tulis blog dr mula2 peknen sampai
    skrg anak dh umur sthnlbih..msa blaja dlu
    tulis kt diari.tapi skrg ni kn zmn it,
    gunala kemudahan yg ada.tujuan tulis pn sbb nk
    catit pengalaman manis..sbg kenangan2..dgn harapan
    esok2 bila anak dh pandai membaca,biar dia tengok
    sendiri apa yg mak dia merapu psl dia..
    utk org tu,klu tak suke baca blog mak2 org yg
    suka meroyan cite psl anak dia,toksah la baca…
    hehehe…kita tulis sikit pn takde niat
    nk meriak yg anak dia bagus dr anak org..

    salam kenal dr sya jugak. -lin🙂

  14. 14 beluncas November 18, 2009 at 7:39 pm

    nadiah and lin~~~ tq for the comments~~ salam perkenalan jua~~


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




Archives

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 4 other followers


%d bloggers like this: