Random Updates

false alarm

aku muntah2 minggu ni. ade la dlm 2 3 kali. lepas muntah je, mesti aku pandang nasir dgn pandangan tajam dan penuh syak wasangka.

“pls ya Allah, let me learn how to be a mother of one, before u let me be the mother of two!”

hasil pembelajaran dgn cik fana hamzah, tidak ade satu method family planning pun yang benar2 100%. jadi dengan penuh debar di dada, aku pun gi beli pregnancy test kit, and tengok2, hehe..negatif.

em.. bunyik macam gila, walaupun aku belum mahu pregnant lg, tp bila proven negative, nape rasa kecewa sikit ek?

baby yang pandai frust

baby irsyad da pandai mengiring. kadang2 tido pun mengiring (ke mengereng?). tapi so far aku tgk, dia mengiring mostly ke kanan. ke kiri lom pandai sgt kot.

so sekarang, next lesson, dia nk meniarap pulak. kelmarin dia berjaya meniarap, selepas sangkut seminit dua,aku “tolong” dengan tolak sikit bdn dia.

ari ni nak bagi dia buat sendiri. da 90 peratus berjaya da. tinggal sangkut nk angkat kepala dan tgn sebelah lagi je. tapi malangnya, tak berjaya gak. lepas tu mesti dia nangis dengan bunyik penuh geram and frust.

aku angkat btulkan balik sampai dua tiga kali. dua tiga kali gak dia try lagi, gagal and nanges frust. haha.

berat bdn yang tak turun2

aku masih gemok and masih tidak turun ke asal. ade ari kdg2 rasa malas nk peduli. ade ari rasa belasah orang sbb nk lepas geram (aku mmg saiko sket).

aku de beli satu ubat ni. baru nk cuba minggu ni. nanti lepas sebulan klu berkesan, baru aku bgtau ape nama ubat tu kt member2 aku yang sama seangkatan nk kurus. kalau tak berkesan, takyah la aku bgtau, buat rugi je dorang beli.

tapi tadi, aku try osim uZap tuh. haih, bestnya! mmg betul2 da terpedaya nih, konon2 leh kurus pakai menatang tuh. tp rega dia plak RM680. aku takut klu beli, x berkesan, rugi la duit aku. klu ubat aku try skrg x berkesan, baru aku akan consider beli uZap nih.

kucing yang kesian

kucing aku pregnant lagi, setelah baru je melahirkan anak bulan 6 yang lalu. last week, tiba2 da keluar darah da.

tapi aku mistri gak, sebab last dia beranak yang dulu, tak la sebanyak ni darah nya.

then aku kurung, sehari semalam tak jugak beranak. tapi darah keep on keluar. yang pelik tu, dia siap hepi lompat sana sini, gurau2 dengan anak dia.

then esoknya,.baru dia kelihatan murung, mcm da stat sakit. tapi tak jugak meneran (yerr…aku sambut anak dia yg 1st dulu, kucing mmg meneran jugak).

bawak gi klinik, rupa2nya da gugur da =c anak2 dia ade 4 ekor dlm tuh, sumer da busuk da =c

jadi doktor operate, buang baby2 tuh and mandulkan terus. kesian kucing aku, da seminggu pun luka dia lom baik btul lg.

happy anniversary

aku sambut ulang tahun kawen, sekali dgn masa bbq tuh. alhamdulillah semua berjalan dgn baik.

hadiah ape aku dpt? hehe, aku request meja makan kedua, yang kecik sket dari yang ade skrg, untuk buat letak kt dapor.

hadiah ape aku bg? err…takde pape >_< tahun depan la aku bg.(kalau nk bagi la =p)

16 Responses to “Random Updates”


  1. 1 azlin October 18, 2009 at 11:27 am

    mie..x nampak gemok pon!!!! kalau ubat ko beli tu berkesan, sila bgtau aku yeeee….aku dh gemok dhsyt….tp x bahaya ke ubat tu???

    kucing meneran jugak?? x penah tau….

    happy anniversary…..

  2. 2 beluncas October 18, 2009 at 12:49 pm

    lin, kandungan ubat tuh, biasa je. lepas pikir dalam2, aku nk buat sendiri pun patutnya bulih. tapi giler struggle la pulak kan =D

    btw, haha, aku tak completely honest sbenarnyer. tiber2 nk kurus badan ni sbb kt dept aku, tiap2 bulan de timbang berat =c initiative tuk gaya idup sehat la kununnya =c malu la beta nanti =/

    pape pun nanti aku bgtau, review ubat tuh.

  3. 3 miss2mrs October 18, 2009 at 1:00 pm

    Jamie! I baru baca first sentence, dah sakit perut tergelak-gelak tau :p Hmm pasal nak kuruskan badan tu, try reduce your calorie intake per day. Nak buat ni kene berdisiplin sikit, tapi memang berkesan. Yang Uzap tu kan, takut nanti dah beli, pakai nye kejap jek. Macam my aunty, mule-mule jek semangat… lepas tu bile tanye napa tak guna, die cakap “malas”. Padahal plug in jek bende tu. Haha… Anyway, Happy 1st Anniversary dear!

  4. 4 beluncas October 18, 2009 at 1:14 pm

    haha, itu la. ade gak terpikir, takut2 nanti lame2 x pakai. padahal benda tu, da giler malas da tuh! duduk tengok tibi pun leh pakai.

    hehe, tq for the wish and nasehat! i smgt gak nih nk makan nasik pun, bak nasihat ex rumet, makan sekali sehari je. tapi awal lagi nih ^_^ takut seminggu je surrender. oh, arap2 tidak!

  5. 5 azlin October 18, 2009 at 8:45 pm

    mie…igt ‘askar’ di mozac dulu x????

  6. 6 beluncas October 19, 2009 at 12:07 pm

    askar? degup degup, ngape lin? <- haha, dan2 saspen. jmpa dia lg ke kt carrefour? mcm da 8 ratus tahun x dgr pasal dia

  7. 7 azlin October 20, 2009 at 4:32 am

    hahahah..degup degap terus…aku terjumpa gambar kawen die kat fb….keh keh keh…masih suspen kah?? mcm lebey cerah dr dulu je….n lebey bergaya….

  8. 8 beluncas October 20, 2009 at 12:12 pm

    lin!! cpt private message kt fb and bg aku link! truja nehh

  9. 9 fatihah October 21, 2009 at 10:35 am

    hihi…kite mempunyai perasaan yg sama.. iaitu tiap kali membuat pregnancy test dan bile ianya -ve tetap kecewa walopon agak gembira..haha..ayat tah pape. nway hubby sy mechanical dept. n ade ke die tny sorg budak laki IT UTP batch korg ms PIPE kenal x tuan empunya beluncas.wordpress.com.. haha. n surprisedly dak tuh kenal tp xingat lak ape namenye

  10. 10 beluncas October 21, 2009 at 12:55 pm

    pn fatihah~ mechi dept mlng yer? erm…klu budak it batch yg sama..by right mmg patut kenal. ye la..itis kan bleh di kira bilangan student dengan jari, haha.

    p/s: tu la..mmg x nk pregnant dulu, tp siyes de rasa keciwa. haha, pompuan mmg kompleks >_<

  11. 11 enoll October 24, 2009 at 12:44 am

    “aku muntah2 minggu ni. ade la dlm 2 3 kali. lepas muntah je, mesti aku pandang nasir dgn pandangan tajam dan penuh syak wasangka.”

    ayat ni memang kelakar! :P~

    pe salahnye menambah, cepat sket belajar kot.. rezeki pun bertambah murah

  12. 12 beluncas October 24, 2009 at 11:22 am

    oh memang. memang mahu menambah. cuma bukan skrg.

    1) mak aku da warning, suh jarak2 kan sket
    2) aku kesian kt baby irsyad, biar la dia dpt bermanja2 lama sket
    3) tuk kesihatan tubuh bdn. x sempat lg urat2 putus aku arituh ni nk baik btul.

  13. 13 [re-arrange] October 25, 2009 at 10:07 pm

    he he he. kire skang ni kene kontrol ke jamie utk jarak2kan?😛

    (ye aku dah updet blog. hamek ko baca panjang2 :P)

  14. 14 beluncas October 26, 2009 at 12:50 pm

    haha, kene la kontrol! (jap2..belum usha baca lg)

  15. 15 fananina October 30, 2009 at 4:37 am

    anak kau macam chibimaruko :))

  16. 16 beluncas October 30, 2009 at 12:20 pm

    chibi maruko tak comey~~~ uuuu


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




Archives

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 4 other followers


%d bloggers like this: