BBQ oh BBQ

untuk memulakan ceritera ini, aku perlu bg sikit background info.

– satu ketika dulu, aku menyewa di sebuah rumah banglo dua tingkat, 5 bilik dgn kawasan yg sungguhhh luass..
– dek kerana kawasan yg luas, rakan2 gemar membuat bbq di rumah berkenaan.
– dek kerana rasa cam orang gila je, duk berdua tp rumah besar sgt, kami memutuskan untuk berpindah ke rumah sekarang (teres biasa, rumah tengah).
– rumah kawasan luas itu skrg, di duduki pula oleh rakan aku yang lain, bernama hafsah.

hari isnin awal minggu ini, aku ber-away day satu department tuk berbincang hal2 budget. jadi tidak la aku berpeluang membuka emel2 yang pasti nya berlambak2.

hari selasa pagi, bila sampai ofis, aku pun berehat2 seketika,smntara tunggu mailbox load. then merayap2 sekeliling department. tiba2…

seorang sahabat bernama saudari sizer bertanya “eh jamie, ahad ni nk buat bbq yer kt rumah ko?”

aku: “bbq? (dlm hati: bbq apenyer kat rumah aku yang kecik tuh). oo..ni kot, si hafsah tu kot nk buat bbq agaknyer kt rumah lama aku tuh <- trus je aku buat kesimpulan,haha

sizer: “mm, tak la! kan dlm email ckp nk buat kat rumah ko yang skrg nih?”

aku: “huh? emel? emel ape?”

sizer: “si pem tu yang anta emel tuh. gi la tgk. laaa, ko tak tau ke? abes camner dia leh anta invitation mcm tuh. nasir tak bgtau ke?”

dengan penuh debar di dada, aku pun membaca emel. rupa2nya semlm, time aku away day, ade emel dr saudara Pem, menginvite orang ber bbq raya, dan lokasinya di rumah aku.

baiklah, aku akui, aku terkejut. rasa sdikit geram jugak, sbb nasir lupa nk bgtau aku smlm. tapi tak la seterkejut aku melihat, list name orang yang emel tu di send. ramainya!! muat keeee!!!!

kendian arinya, aku pun lunch dgn nasir smbil bercerita.

nasir: “tu la, luper bgtau u smlm. pem ade ckp, bleh tak nk wat bbq kt rumah kita. i pun ckp ok la”

aku: “tapi ramainyer dia invite? muat ke by?”

nasir: “itu la. i pun terkejut. sbb selalunya, balik2 dia ajak orang2 yg sama la. x sangka ramai plak. pastu i pun gi tanya dia”

nasir kepada pem: “pem…ko tau kan aku da pindah rumah?”

pem kepada nasir “erk..tak tau. abes muat ke nih?”

haha. aku x upset pun. tekejut je. so far yg bagi nama nk dtg..20 lebey la..pandai2 la korang memuatkan diri >_<

nk buat bbq nyer, ari ahad ni, bersamaan 11 oktober 2009. bersamaan juga dgn ulang tahun perkawenan 1st aku. lewat petang smlm, aku trima lagi satu emel dr Pem untuk semua

“jemput la join bbq nanti. sempena nk buat farewell tuk adri and jugak ulang tahun nasir and jamie (saja bodek tuan rumah =p):

hahaha.. pandai betul memujuk mamat nih. cess. smoga berjaya la sesi bbq itu nanti~~ nyum2! lapa-lapa~~

2 Responses to “BBQ oh BBQ”


  1. 1 amanda October 9, 2009 at 3:07 am

    baby tu comey sangat! rasa nak gigit pipi dia..ada mcm pipi jamie aa..hehe.

    hati2 dah ramai2 tu, jgn sampai trsalah amik baby pulak jd bbq =P

  2. 2 beluncas October 9, 2009 at 11:11 am

    haha, mmg enak tu kalau dpt mkn peha dia =D mmg berlemakk


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




Archives

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 4 other followers


%d bloggers like this: