Puberty…All Over Again..

hehe…ok2….mmg lama giler2 da x updet. reason being, biler nk stat menaip je..cam terbantut sumernyer… baru mlm ni dpt menaip ngn sempurna sket.

mcm tajuk kt atas nih, yup..pregnancy mcm go through balik time2 akil baligh dulu. perubahan mood, enlargement of certain body parts and instead of meninggi ke atas, skrg ni melebar ke tepi, muahahaha.

tapi yg epinyer, morning sickness totally gone, yeay! da bleh masuk cafe ngn epi2 da, x sensitip lg ngn bau2, and da bleh mkn almost anything.

ramai rakan2 yg request gmbr latest aku, ade yg aku da bg da thru email and etc, tp nampaknyer mcm dorg sumer agak kecewa je. ngape..korang arap kan aku lebey boyot yer? bg aku tu pun da debab sgt da tuh. sabar2…the time will come..ni kire awal2 lg nih. so ni antara yg paling latest. siler la nilai sndirik =)

cimg0874
oo…btw, melalui gmbr scan paling terkini, most probably baby boy kot~~ kepada yg tertanya2 napa status IM aku bertulis “encik burung…^_^” tuk beberapa ari lamanya, yup, aku merefer pada jantina baby tu la..hoho. tp ni sumer telahan doktor dan aku..klu sok2 kuar baby gurl pun, syukur and eppy aje. ni gmbr scan tersebut, tuk anda2 sumer membuat penilaian sendiri. sebelah kiri ialah gmbr kaki baby tgh kangkang..and sebelah kanan, gmbr keseluruhan dr tepi (pop quiz: can you spot the birdie? =p)

cimg0930-copy

bab nama plak, igt x mo bgtau dulu kt sini. tp actually da ramai plak tertau..hehe. satu sbb aku duk sibuk2 survey ritu..dan satu lg sbb encik suami kelihatan truja dan letak nama tu kt status IM beliau -_- tapi x per..mana2 yg tak tau…nnt2 la aku bgtau. kepada kanak2 mozac..hint dia..nama sama ngn salah sorg budak laki batch kite. cuma kite x panggil budak tu ngn nama dia, panggey nama len.

bab masak memasak… since aku x jmper lg kedai2 yg menepati selera aku secara total dan mutlak…kerap la aku telepon mak aku and tanyer cmner nk masak itu masak ini. walaupun x sesedap mana..tp skurang2nya, lepas la rindu aku nk mkn certain2 masakan. tapi bab siang menyiang..mmg fail..muahahah. beli sumer kene da ready potong2 and siang2 da.

itu je la updet buat masa kini. so far, kesukaran yg aku alami ialah nk potong kuku jari kaki, nk kuar dr kereta, klu jln jauh or lama sket da mengah, even klu mengaji pun napas semakin x smpai. takper, moga aku tabah sehingga ke ahirnyer, cewah~ adios~

13 Responses to “Puberty…All Over Again..”


  1. 1 weenee February 8, 2009 at 2:33 pm

    wah wah
    comeynyer cik Jamie
    selamat beranak di Bintulu~
    amacam dah reti kelakar sarawak? hik3

  2. 2 nadxoxo February 8, 2009 at 3:07 pm

    waa~ baby dah agak besar~ perut jamie pun sama. seronoknya baca post nih~

    semoga jamie dan baby sihat n happy sentiasa k🙂

  3. 3 beluncas February 8, 2009 at 3:37 pm

    cik weenee: oit…jijah ek? ni sejak biler ko menjadi wini mini nih =D wahahaha… ckp sawak masih fail2 lg. tapi at least aku da tau “tikam sampah” tu bukan la menikam dan mencucuk sampah sewenang2nyer dgn brutal =p

    cik nanad: itu la..da besa gk baby tuh. rasa cam da cukup sipat, aminn. sronok gk gi scan perut nih, yg x seronoknyer ritu sbb doktor inject tgn =c kebas la buat beberapa ari…adeh.

  4. 4 kerp rockstar February 8, 2009 at 9:35 pm

    cepatnye dah besar perut! huhu. eh due date bile ek? sure doc ade bgtau kan? hehe. congrats lagi skali jamie!

    – kepam

  5. 5 azlin February 8, 2009 at 9:49 pm

    mie!!!! lama giler aku menunggu post ko..gile r mendiam diri…pastu x penah2 nampak o9 lak tu…aku musykil bile org len nampak status ym ko..aku x nampak2 pon..anda sungguh x gemok ye…aku yg x pregnant ni mcm lg gemok dr ko..hampeh…babaiii..

  6. 6 enoll February 10, 2009 at 10:32 am

    aku antara jakun kot.. betul ke birdie mmg seketara begitu kalo dlm scan nye gamba?

    haha.. ko kena bergambar pegang perut… baru nampak preggy…😛

    tak lama dah nak kuar ni. ada apa2 request utk hadiah baby ke? hadiah BABY tau.. bukan mamanya!

  7. 7 beluncas February 10, 2009 at 1:25 pm

    cik kema~ huhu…da masuk second trimester ni mmg aku rasa cpt betul pemesatannya. doktor target delivery date awal july..tp aku berharap by ujung june baby da kuar la. doa2kan yer.

    lin! =D sory la… mmg x kerap online pun benarnyer. byk la ko lg gemok..gigit pusat kang. tp selain perut…muka aku mmg da melebar gk la. td tgkp gmbr paspot, rasa cam nk suh amoi tu tangkap and fotoshop je sekali lg T_T

    enol: aku pun x baper pasti sgt birdie ke x. ade gk rasa musykil2 gitu..hehe. tp cam aku tulis tu la..x kesah pun. cuma klu kuar baby gurl..kene pikir nama len la. skrg mls pikir sbb da konpiden..haha.

    btw, adiah baby + mama tak leh? dua dalam satu gitu~~ ^_^

  8. 8 choclairissa February 11, 2009 at 1:31 am

    rumet~nnt mu letak pic mu selang 2minggu k..i nk mengkaji tahap belahan dedue baby mu~tapi mu mmg nmpk kurusla rumet..mgkn mu kene pakai baju xde corak2 kot baru terserlah kebulatan mu itu..

    smoge mu+baby sehat sll~

  9. 9 nurulhuda February 12, 2009 at 1:57 am

    hehe. hi jamie. walaupun kite x rapat lgsg, tp woman to woman, *cewah*, tersengih2 aku bace post ko.

    jage diri and baby baik2. ble baby dah klua nanti, mesti die pun baik mcm ibu die😀

  10. 10 zhu February 14, 2009 at 11:06 am

    jme.. windu.. ko makin cumil..

    semoga semua nyer selamat.. tapi sesungguh nyer, aku sgt la idak creative tuk mmahami gmba scan itu… so idak la aku berjaya meneka di mane tanda2 kelakian itu..

    aku nnti kan senarai resepi2 jme yg menarek.. resepi ibu pregnant… hahaa…

    take care dear…

  11. 11 didie February 18, 2009 at 8:02 pm

    mieeee!!!ko dh PEKNEN!!!pantas dan cekap sgh..hehe..
    anyhoo,congratsssss!!a zillionth of congrats!!hoh,aku plak yg terexcited..nk tau nameeeeee…i want!!!i want!!!
    =D

  12. 12 beluncas March 9, 2009 at 1:21 am

    erk… aku x pasan ade lg komen..maap yer rakan2… julung2 kali nih online ^_^

    tq for all the wish… didie..tuk menjawab soklan ko tuh… nama dia maybe sama ngn nama mamat yg kite panggil m*l*d kt skolah. bleh teka x?

  13. 13 Lyndia March 9, 2009 at 12:53 pm

    Jamiiiiiiiiiiiiieeeeee.. sungguh xcited aku tgk gmbr baby tu.
    tp aku tgk ko same je.. hehehe.. tp xtau la klu tgk secara live kan.. yg aku tgk cuma gmbr je.. lepas ni ko kena terer ckp srwk..🙂


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




Archives

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 4 other followers


%d bloggers like this: