Bintulu…at last!

lompat! lompat! siler lompat keriangan untuk aku sbb aku mls nk lompat sndiri ^_^ yeay! alhamdulillah! akhirnya, keluar juga surat transfer yg aku nanti2kan sekian lama itu!

walaupun sungguh rush, semlm dpt surat, isnin ni da kena mula kt sana. pashtu ada 3 ari transfer leave -_- meaning sepatutnya arini (selasa) da ari last aku kt opis la. sbb rabu kamis jumaat patut aku cuti da, n aku plan nk berkemas n rehat weekend kt sana, so flight aku insyaAllah jumaat nih.

bygkan kelam kabutnya idup aku. so td aku mendelete2 sumer personal folder dr lappy opis sblum dipulangkan. sedey betul, tak penah seumur idup de laptop, tu la lappy fes and last kot (walaupun opis punyer, hoho).

camner2 pun, rasa x proper nk blah gitu aje. so khamis pagi ni, im coming back kejap to the opis. hopefully sumer org ade kt opis la =) nak cakap papai2 kt mereka sumer.

khamis ni gak, parents aku turun KL. pe lg, tolong packing la! =p (da nk jd mak org pun nk berharap kt mak aku lg -_- ) lebey penting nk anta aku ke klia nanti (takutnya aku nk nek flight sorg2, adeh). doakan aku x muntah dlm tuh, wahaha. sian org kiri kanan nanti.

dlm sibuk2 mengemas workstation, mencabut kad2 dan gmbr2 dr dinding cubicle, sempat gak fatin dan kak eliza bg adiah..hehe..tq! dorang bg barangan tuk baby dgn ucapan “kitorang takut kt bintulu tak banyak choice,haha” . cess, mmg ucapan yg sungguh memberangsangkan.

memandangkan cuaca skrg sentiasa tidak elok, sekejap2 ujan dan meranapkan peluang kekeringan baju yg bergantungan kt luar, terpaksa la dlm masa 2 ari ni aku bertungkus lumus sket membasuh dan melipat. mahu packing~

baik itu saja lah. sblum mengundur diri, trima la sehelai persalinan yg aku laramkan di gemas (umah mertua). mak aku cukup kenan baju nih, tu yg aku amek tuh. terpaksa mak andam buat khas plak baju tuk husband aku, sbb baju ni asalnyer tuk org bertunang, so x de partner dia.

dsc_0181

16 Responses to “Bintulu…at last!”


  1. 1 Puteri Aisyah November 25, 2008 at 3:31 pm

    waaa mie happynyaaaa.at last kan!!!hihi ada alasan nak gi becuti di bintulu nieeeeee yay =)

    tunggu tunggu ye.tggu saya kaya akan saya dtg juga hihi.

    ok mie haf fun kat bintulu tu.and take care ya!!

  2. 2 nadxoxo November 25, 2008 at 4:01 pm

    ish2 banyak sungguh baju dia!

    selamat berbintulu, semoga baby n mak baby happy duk dekat dengan ayah baby🙂

  3. 3 Fairuz Yusof November 25, 2008 at 9:48 pm

    Huhuhu, selamat berangkat Jamie. Nah pantun sepam.

    “Kalau ade sumur diladang,
    Boleh kami menumpang mandi,
    Kalau ade umur yg panjang,
    Boley kite berjumpe lg.”

    =D.
    Pape perkembangan kami (huhu), akan dimaklumkan jg w/pn anda jauh kat sn. Selamat memulekan hidup baru!!

  4. 4 enol November 26, 2008 at 1:22 pm

    selamat menikmati pekerjaan dan suasana kehidupan yang baru!

  5. 5 uda-san November 27, 2008 at 5:59 am

    we just met at the lift. congrats deh😛

  6. 6 ummi sa'eed November 27, 2008 at 8:43 am

    tahniah tahniah🙂

    siut je fatin and eliza. takpe, sana byk choice…tapi baju ethnic org sarawak la kut.

  7. 7 choclairissa November 27, 2008 at 8:45 am

    rumet~
    i penyedihan mu tinggalkn i~=c
    xsempatla i mengikuti pengembangan mu di kl ni..
    neway i turut rase epi sbb cite2 mu bsame en suami tcapai..mesti rezeki baby mu ni~
    i rase kehidupan mu cm dh lengkap skrg..
    smoge mu sukses beropismatekn kuzek+arina+en suami..

    nanti mu dtg kl wajib dtg jumpe i tau~

    muah2~

  8. 8 fananina November 27, 2008 at 9:08 am

    mie, thanx call aku pagi td…x dpt nak borak lama aku pon kat ward time tuh…org pandang semacam je dah..hahaha

    alaaa mieeee….sape nak teman aku beli baju pengantin next year?😦 xpe laaa..ain nasir ngan achem ade…gonna miss you..tp sbnrnya…ada la peluang aku nak jalan sarawak pasni >:)

  9. 9 'Ain Nasir November 27, 2008 at 7:06 pm

    Salam Jamie…
    Semoga berbahagia di Bintulu…:)..Aku dgr ramai dak2 Mozac di sana..

    BTW, suamimu itu tidak gemar senyumkah? Mengapa die kelihatan serius dalam hampir kesemua gamabr2? COntradict sungguh dgn kamu itu…hahahhaha…Saya yg gemar komen

  10. 10 beluncas November 28, 2008 at 4:35 pm

    aisyah: ha2, dtg2, kamon2

    nad: ye…fes time aku dgr nih, selamat berbintulu. aku cuba tuk slamat la nih =p

    fairuz: klu baru plan2 pun, x salah bgtau perancangan tu awal2, ngeng2.

    enol: tq! x sempat kite nk perjumpaan -_- aku cume smpat melawat rumet ku je kt level 34 time last day tuh.

    huda: wahaha..pashtu sempat sblum lift katup pun nk peluk2 tuh..hehe. tq babe!

    nana: bukan tu je.. cuba try tnya fatin ape dept hadiah dorg bagi last day ritu? hohoho.

    fana: hehe…aku x call kang ko majuk kang..cewah. siang tu aku berkesempatan jmper bib ngn lin. nk jmper ko jauh sgt =c

    ain: em..sape lg ek budak2 mozac kt sini? cuba inform sket..leh aku carik. yg banyak, bebudak utp mmg berjuta2 lemon sini. (bagus la dia kurang senyum..bahye klu org kuat senyum nih..risau aku..hehehe)

  11. 11 choclairissa November 29, 2008 at 2:10 am

    rumet~mu xdpt ke komen i bg?huhu..die x post kot..
    adekah masuk spam lg?

  12. 12 beluncas November 29, 2008 at 12:20 pm

    rumet: sori… i rasa blog i giler…aah..mmg komen mu masuk spam =c dua kali da nih.

    takper rumet..seb bek i sempat berjumpa mu last day ritu..hehe

  13. 13 'Ain Nasir December 1, 2008 at 12:08 pm

    heheh…aku tak de la tw exact figure kan…Tp seniors dulu kala ade la..cam Lalat, Kak Sarah Nurwani, ShahrulFitri(die ni kahwin dgn kakak coursemate aku) dll…hoho..cam sket la plak pengetahuan aku…

  14. 14 beluncas December 2, 2008 at 6:11 am

    ain: kak sarah nurwani tu aku mcm igt dia..yg len2 tak..haha. tp tak de nampak or terjumpaan lg.

  15. 15 bibcomey December 2, 2008 at 6:52 am

    ko x ingat shahrul fitri ke mie?? bukanke dia agak glamer dulu… sarah nurwani pun aku ingat. tp lalat tu aku konpius sikit. hehe…
    anyway, nasib baik dpt jumpe ko ritu. dan aku sgt terkejut tgk ko yg amat pucat (bg aku). jaga kesihatan baik2 k…

  16. 16 azreen December 3, 2008 at 3:21 pm

    YEAY, akhirnya akan pergi. take care of yourself. harap2 bintulu yang tenang will make the pregnancy easier. and an excellent place to bond with ur husband sebab korang ada berdua sahaja. jangan nangis homesick teringat rumah pula.dah nak jadi mommy dah :p


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




Archives

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 4 other followers


%d bloggers like this: