7 benda pelik?

ye….sbg menghormati permintaan cik nadxoxo, aku pun telah menyenaraikan beberapa perkara yg aku tak pasti la pelik ke tak pasal aku, tp ini lah dia:

1) aku ade habit mengunyah bahgian dalam pipi aku. org selalu tegur aku, tgh mkn pe tuh? haha..sbenarnyer tgh kunyah pipi sendiri je,haha

2) pergerakkan mulut aku dgn apa yg disebut, kadang kala tidak berkadar langsung (komen dr org len, sile nilai sndiri)

3) aku kuat berangan. kadang2 real sgt berangan smpai leh menangis tau (klu benda sedeh la). klu benda hepi leh gelak la. (err..ni da mcm saiko plak..haha)

4) aku de masalah mengigau yg kronik. ni sbenarnyer relate ngn masalah psikologi dr zaman kanak2 aku lg. walaupun mgkin takkan sembuh smpai seumur idup, camner2 pun da x sekerap semasa kecik2 la.

5) cara aku makan nasik ngn lauk pauk menggunakan tangan, di tegur pelik oleh beberapa org (tak sure pe yg pelik, siler nilai sendiri)

6) memandu ialah kemahiran yg perlu sumer org ada masa kini. tapi aku tidak suker memandu =/ org selalu igt, salah satu faktornyer ialah sbb aku bkn pemandu yg cekap. walaupun benar, tp sbenarnyer, dr aku kecik2 lg aku da rasa aku x suker memandu. salah satu impian aku ialah mempunyai drebar sndiri yg boleh bawak aku ke sana ke mari tak kira waktu.

7) akhir sekali, aku cpt cpt cpt sgt lapa. kadang2 aku cam mistri..adekah aku mengalami kecacingan? mahupun aku x baca bismilah jd jin da mkn mknn aku?

mari2..mari la buat tag ni yer rakan2.~

9 Responses to “7 benda pelik?”


  1. 1 nadxoxo November 15, 2008 at 5:37 am

    1. samalah kita! <–dari kecik
    2. haha kelakar lah yang ni. mcm alihsuara katun dari jepun je?
    3. jamie saiko!!😛
    4. ah mmg btol saiko😛 hehe gurau je jamie. nad pon kadang2 kalo penat sangat akan ngigau.eheheh
    5. oh x pnah pasan laks
    6. cita-cita besar tuh
    7. metabolisma tinggi kot~

    thanks jamie kerana melayan permintaanku. hehe.

  2. 2 beluncas November 15, 2008 at 8:11 am

    hehe..aku just nk komen lik yg number 7 tuh. metabolisma klu betul tinggi takper..sure selim melim cam arina je. ni debab nyer debab gk.

  3. 3 frh mvlindv November 15, 2008 at 11:33 am

    aku perasan no 1!and aku pun musykil kenapa ko suke kunyah pipi ko,ade perisa strawberi ke?heee.

    juga perasan no 3(tp so far tak penah nampak ko gelak sensorang la.cam scary je jamie :P)

    mmg cara ko mkn guna tangan ade lain sket ah..tapi tak la pelik pun..mungkin cara ko sgt immaculate n super ayu kot.
    mungkin perasan sbb dulu kt mozac salu makan mengadap ko kat dewn makn kot.😀

  4. 4 beluncas November 17, 2008 at 9:13 am

    haha…bukan sbb prasa stoberi T_T sbenarnyer actually mmg sakit pun pas da lama2..tp kadang2 benda tu buat luar kesedaran. tu yg klu yaya nampak dia selalu tego “jamie, dont chew!”

    aku ade gk tnyer org len..ape yg pelik. dorg ckp…cara aku kaut lauk ke ape tah..jd aku pun cam mistri. mgkin aku kene tumpu peratian kt cara org len mkn dulu baru tau kot.

  5. 5 choclairissa November 17, 2008 at 9:40 am

    hehe..rumet~
    i berade di tmpt kejadian hampir kesemua kejadian pelik yg berlaku terhadapmu..

    psl yg ngigau dulu tu pun..i scary mary gk bile2 mlm dgr mu gelak2..(sllnye time i nangis2 tgk movie my girl/sassy girl kol3-4 pagi)..lame2 i xde prasaan sgt dh la..

  6. 6 beluncas November 18, 2008 at 1:16 am

    hehe..eh… mu nangis part mana tgk sassy girl? (Ni yg chun yang tu kan?). yg i pasan..klu balik mkn tghari..kite mesti tapau pashtu makan depan pc sambil tgk muvi -_-

  7. 7 fananina December 2, 2008 at 3:20 am

    mie…stop kunyah2…bleh jadi cancer :)) aku gelak tp aku serius…:P

  8. 8 kiki May 20, 2009 at 10:44 am

    ntah la aku pn………
    sal kunyah mngunyah 2,byase2 jer

  9. 9 fahmi@KoolezBlog August 6, 2009 at 2:36 pm

    Komen 4 no. 5..

    Aku rase bab tangan kau lain sikit kot..


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




Archives

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 4 other followers


%d bloggers like this: