Rakan2 Yang Nakal

Mungkin apa yg aku nk tulis kt sini, tidak la nakal or membawa maksud pape kepada yg membacanya. tp knowing them in person, i do knooooowww that their intention are indeed very2 naughty! =p (tp luv u guys no matter what,hehe)

……………………………………………………………….

One of the wedding card yg aku received that day bertulis begini~

p/s: Trust me, you’re going to need this ‘gift’ at least twice per week! wink

and aku bukak gift tuh, rupanya sehelai hairdryer! (thank you, mmg sgt berguna =) )

……………………………………………………………….

Malam sebelum wedding, ada rakan telepon~

MamatX: jamie, aku x sure lg la dpt dtg ke sok. maybe kene keja. papehal pun aku wish ko dulu yer.
Aku: Alaaa..sedeynyer, kene dtg gak!
MamatX: Takperla. em, ko tido la awal malam nih, sok nk pakai byk tenaga.
Aku: Tula, sure penat gila sok, da la pagi tu nikah dulu.
MamatX: Tak, aku maksudkan, perlu kan byk tenaga malam esok..wahahaha!! (diikuti dgn trademark gelak jahat dia)

……………………………………………………………….

Panggilan selepas Kahwin~~

MamatY: Meow2~! Jamie jamon, sory sgt tak dpt dtg, aku de family problem sket la arituh.
Aku: OK la, takper la klu camtuh. tapi sedey siott.
MamatY: haha. sory2. eh aku nak tanya ni. dah ke belom?
Aku: Dah ke belom ape??
MamatY: Dah ke belommm…ala jamie..cpt la jawab..hahahah.
Aku: Dah ape? dah lega epi riang sumer ker. ha, dah2.
MamatY: haha..aaaa..cpt la..da belommm? takper2..nanti kite jmper ko share2 kay..haha.
.

………………………………………………………………

Sehelai Panggilan lagi~

MamatZ: Sory aa jamie..giler sory..aku kene keja plak tiber2
Aku: Sudah la. sampai kul 7 tau aku tunggu ko!
MamatZ: haha.. abes ko cuti smpai biler nih? Laki ko balik sana biler?
Aku: Seminggu ni je ha. pashtu aku keja, then dia balik sana la.
MamatZ: O takper. sempat ni seminggu. ko hentam la cukup2, kah2. jgn tiber2 period sudah.

(btw, mamat Z, ko lom bg lagi aku adiah kawen..wahahaha.. jgn buat2 luper..hoho)

……………………………………………………………….

tidak lama kendian, di sesi chatting YM~

Rakan1: (setelah chat seketika). abg flasher ko da balik bintulu belom?
Aku: haha..asal lak abg flasher? dah balik =c
Rakan1: hehe..ye la..tul la abg flasher. buat2 x paham plak. ke belom kene flash lg?

26 Responses to “Rakan2 Yang Nakal”


  1. 1 nadxoxo October 25, 2008 at 3:34 pm

    “ke belom kene flash lg?”

    LOL!

  2. 2 azlin October 25, 2008 at 10:03 pm

    hahahha..bengong gile rakan2mu esp yg abg flasher tuh..sryes x tahan aku baca..tringt flasher di komuter itu…hehehhehe…

  3. 3 azlin October 25, 2008 at 10:07 pm

    tp mengapakah semua yg bertanya itu mamat2 belaka? aku pun seakan2 ingin bertanya perkara yg sama hehehhe..tp rs mcm malu pulak…

  4. 4 kerp rockstar October 26, 2008 at 4:56 am

    so ape jawapannye jamie?? soklan2 yg kwn2 ko tanye yg ko tempek di atas tu nk biarkan x berjwb ke?? xde sesi sharing is caring ke??? kah kah kah😛

    -kepam

  5. 5 beluncas October 26, 2008 at 10:27 am

    alamak… aku tulis x lengkap. tp malas nk tuka kt atas. yg kt wedding card tu sepatutnyer bertulis begini “trust me, you’re going to need this ‘gift’ at least twice per week IN THE MORNING”. hehe, tinggal plak part tuh.

    lin: sape kate sumer mamat2 belaka? ada sorang pompuan dlm sesi2 di atas =D

    nad: hehe..sesungguhnya ko sgt kenal org yg tanyer pasal abg flasher tuh =D

    kepam: hahaha.. ada satu je aku jawab..tu aku ter blurt out jawapan dia ngn jujur..haha. tapi x leh la paste kt atas ^_^

  6. 6 paceek October 26, 2008 at 2:01 pm

    abang flasher abang flasher di tengah jalan (nyanyi ikut rentak abg beca)

    ngahahaha..kreatip sungguh masyarakat skarang tanya soklan

  7. 7 beluncas October 27, 2008 at 4:10 am

    hahaha.. lagu pun kretip. waaa..sian laki aku kene gelar abg flasher plak T_T

    tp so far pacik..soklan ko la nampaknyer yg plg kretip ^_^

  8. 8 Nur Farhana Hamzah October 28, 2008 at 11:11 am

    the eyes do not see what the mind do not know😀

  9. 9 klise October 28, 2008 at 3:47 pm

    pelik2 r kawan2 ko ni…. eh pelik ke jujur…. roflmao…. nais gler soklan selai2…… tapi soklan jer…. baktang r jawapan sepam!

  10. 10 beluncas October 29, 2008 at 12:52 am

    arep: uhuk2.. bukan ke ade ko dlm salah satu sesi di atas? ooppss =p

    fana: ^_^ adekah ingin berkata aku sepemikiran ngn dorang? tapi mmg ye kot =D

  11. 11 azlin October 29, 2008 at 2:38 am

    wahh…mana satu kah soklan arep itu??? sudah ku agak da mesti dia salah sorg dr mamat2 itu…arep, sila tampilkan diri anda jika anda rs anda macho..hehehhe..

  12. 12 Puteri Aisyah October 29, 2008 at 1:37 pm

    aku da agak da…
    arep mesti mamatX kan?kan??kan???

    hahaha.

    *gelak sorg2 dalam bilik kat jb yang tak best ni*

  13. 13 beluncas October 30, 2008 at 1:24 am

    haha.. adeh… kang aku bgtau mana soklan dia kang..rasa cam betrayer plak =p tp salah sorg mamat x y z tu la. btw rep, aku de bib di tmpat kejadian time ko call tuh..hehe.

  14. 14 beluncas October 30, 2008 at 6:05 am

    aaa..demm…klu aku bgtau antara mamat x y z, mesti la korang tau dia mamat yg mana..aaa..

  15. 15 klise October 30, 2008 at 10:32 am

    hahah tahnyer… kalo antara 3 tuh senang2 jer orang taruk nama aku kat variable x…..

    takkan aku y kot panggil ko meow2….
    takkan aku z kot orang yang tak datang kenduri….

    sesungguhnyer sayalah mr x……. yer la yer la…. aku ngaku

  16. 16 beluncas October 30, 2008 at 12:18 pm

    arep macho! =D

    hehe.. antara y ngn z tu arep..osmet ko gak… ke mana tumpahnyer kuah kalau tidak ke rakan2..~~ ngee

  17. 17 enoll October 30, 2008 at 12:26 pm

    adess.. haha… aneh anehan kenapa aku tak sempat bertanya soalan2 sebegini ya? adakah aku ni bz ultraman? isk~

  18. 18 klise October 31, 2008 at 12:18 pm

    lulz… tuh r sapal kitorang berdua kene rijek ngan petronas….. pemikiran kreatip sangat

  19. 19 beluncas November 1, 2008 at 2:47 am

    enol: ko ada masa berchatting ngn aku ritu..tp tak de tanyer2..hehe.

    arep: wahaahahaha…ko tau rupenyer sape yg aku mksudkan! kagum2.

  20. 20 klise November 1, 2008 at 8:29 pm

    lulz….. tau ja…. tapi…. apsal aku ader trademark gelak jahat… celah maner….. innesen jer gelakan aku nih

  21. 21 beluncas November 2, 2008 at 2:50 am

    nanti aku rekodkan gelak ko. ko mmg de gelak yg jahat la. gelak time inesen berbeza ngn gelak time ko tak inesen.

  22. 22 Leb November 2, 2008 at 2:20 pm

    haha lawak2 eh kepam pun ade?? isk2

  23. 23 berrymint November 3, 2008 at 9:16 am

    aku tringin nk tau sape yg guna istilah flasher tu. dia berjaya buat aku tergelak dan berkata “yg ni mmg nakal.”

  24. 24 ummi sa'eed November 7, 2008 at 9:44 am

    at least TWICE per week? TWICE je?

  25. 25 beluncas November 9, 2008 at 3:44 am

    haha..nana… ur FRIEND la tuh yg bagi kad tuh =p i pun x caya klu dia twice per week =p

  26. 26 ummi sa'eed November 9, 2008 at 10:38 am

    hehe…hey FRIEND. betul ke twice per week? ke twice per DAY?

    gatal.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




Archives

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 4 other followers


%d bloggers like this: