Our honeymoon^^

heee…kepada rakan2 sekalian… aku tidak berkemampuan dr segi kewangan untuk ke bali mahupun oz… dan tidak juga mampu dr segi kelaratan untuk pergi ke tempat jauh2. so akhirnyer, kami pergi ke avillion PD aje.

untuk maklumat lanjut..leh la gi website nih http://www.avillionportdickson.com/ . aku reception kt umah laki ari ahad. then ari selasa tu kitorang gerak ke PD untuk berhanimun selama 3 hari 2 mlm. dlm erti kata len, smpai ari kamis la..hehe.

smpai2 je mmg terpegun.. encik suami siap ckp “eh igtkan tmpat ni buruk aje” (kureng..da la aku yg beriyer2 nk otel neh..haha). bilik mmg marveles..walaupun kami x duk kt water chalet, cuma garden chalet tp tu pun da sgt2 puas ati la. sbb biler lalu2 kt water chalet tuh, jengah2 dlm time housekeeping, nampak takde la lebey grand mane pun =p (sumer ni alasan, klu de duit da duk water chalet da,hoho).

view sumer menarek..hee. cuma sbb aku ni bukan la org yg pandai bergambar mahupun menangkap gmbr.. jd gmbr view lawa2 pun nampak cam buruk ayam je dlm kamera aku. jd siler la ke website tuk gmbr yg efek2 canggih yer.

bab mkn plak..PD mmg superb. aku sarapan je kt otel. mlm2 sure gi mkn ikan bakar ngn seafood. (untuk makluman..ikan bakar sebelah umah aku tuh da 8 ratus tahun kot tak gi. mmg cmtu kot..tmpat yg da dekat mmg da x gi,haha).

tp by ari kamis tu da legam da aku. itu pun x mandi laut..just mandi swimming pool je. dan bestnyer hotel ni..malam2 kolam dia bukak gk. erti kata len..24 hours la. ada satu ari tu aku mandi kolam tu dlm pukul 1 pagi kot. tp kolam dia suam je air…x sejuk pun =)

sikit2 gambar kt sana~~~

depan bilik~~

Rasa kembang dgn ayam2 beliau~~

rabbit2 ni lg jinak dr yg kt bukit tinggi mahupun bukit merah. usap2 relax je.

Sipping tea by the sea side~

after spa treatment

tepi cochin pool yg air dia suam time mlm

 

Spot our similar slippers! haha

best and riang je~~~ rasa cam takmo balik =c da la ada satu kapel yg baru kawen gak duk situ (haha..aku duk jeling inai kt tgn dorg). cuma aku nyesal x mandi laut ngn main cam laut2nyer permainan tu. time tu nk pegi tp tiber2 ujan plak~~

tu je la sket2… =)

21 Responses to “Our honeymoon^^”


  1. 1 choclairissa October 22, 2008 at 5:39 am

    hehe best rumet tgk mu pegi honeymoon~sgt riang gumbire~
    bestnye kalo bleh gi honeymoon je..keje xyah gi tp gaji jln..bonus pun dpt~~bleh ke tmakbul cite2 i tu? hurmm~

  2. 2 beluncas October 22, 2008 at 5:47 am

    i pun da lama mengidam kan idup camtuh~~ T_T i rasa klu i de property pape skrg..rumah kedai ke..umah tuk sewa ke… i da duk goyang kaki je kot tunggu duit masuk tiap2 bulan..hehe.

  3. 3 nadxoxo October 22, 2008 at 6:04 am

    wah..jamie sudah pakai lens ke skang? cun~
    happy sungguh kamu di hanimun~ (sape yg tak hepi time hanimun??)

  4. 4 beluncas October 22, 2008 at 8:03 am

    hehe..nad.. time wedding tu..baru 2 minggu pakai lens, so lifespan dia total sebulan. sblum expired bek menggunakan sehabis baik~~ =D

  5. 5 kunaz October 22, 2008 at 10:07 am

    halo!! 1st thing 1st congratsss dh kawen!!! tp asal cam familiar ek your hubby tu? ape dh nama dia? batch akak ke? ilang ingatan dh ni.. hehe..

    thanks 4 visiting my blog. keep up the good life k! kem slm kt hasben. slmt hanimun2… hehe…

  6. 6 beluncas October 22, 2008 at 10:26 am

    hee.. erm..akak batch mana ek? jan 02 ker? hasben saya nama nasir, batch may 02. dia klau da nama utp tu..mmg konpem familiar,hehe.

  7. 7 'Ain Nasir October 22, 2008 at 3:09 pm

    mari komen gambr2 jamie…

    No.1: nmpk bahagia Cik Jamie disamping suami…jeles2..hihihi
    No.2: Apekah???Ayam tu seb baik tak ‘melepaskan hajat’ di bahu beliau’…hahaha
    No.3: Kunun2 cute la tuh bermain dgn arnab? (aku yg dah lama tak tgk dan pegang arnab)
    No.4: Jamie nmpk cun!
    No.5: hmmm…no comment
    No.6: Amboi2..Manjanye dgn tuk laki (tuk laki = hasben dlm dialek kelantan)
    No.7: jamie nmpk kurus.Pendietan ko berjayakah? En.hasben nmpk kurus sgt la…Jamie, msk kat die byk2 dan sedap2..kekekeke

    Tu je la ulasan aku terhadap entry kali ni.Ceh, takde buku utk dibcakah aku nih???
    Bye2

  8. 8 za October 22, 2008 at 4:01 pm

    jamie
    terasa nak kawen je tgk kamu kawen
    hihihih
    best la skrg tangkap gamba bule peluk2 kan
    hahaha

  9. 9 beluncas October 23, 2008 at 1:34 am

    za: hahaha..tul2… da buleh peluk2..haha =p

    ain: amboi..stiap satu gmbr ko komen ain? =D gambar ngn ayam2 tuh, hehe, saja la tuh nk tunjuk x takut. tp ayam2 tu mmg super jinak. leh belai2 cam arnab tuh. klu aku suker binatang, dia tu lg 10x ganda suker binatanggg ^_^

    lagi satu, mgkin la kot aku mengurus..tp aku tidak pendietan. tips dia, kawen la lepas raya (yakni sesudah sebulan pose kay =p )

  10. 10 Fairuz Yusof October 23, 2008 at 3:40 am

    Yosh, sy pernah ke situ!! Klw water chalet tu ade bath tub open air. =).

  11. 11 azlin October 23, 2008 at 4:50 am

    hahahha..tol gak ek..kawen pas raya mestu nampak slim je masa kawen…xyah susah2 nak diet makan 2 bulan b4 kwen…pandai222..akan ku praktikkan..hehehhe..

  12. 12 beluncas October 23, 2008 at 5:02 am

    fairuz: bath tub open air tu camner? adekah keliling dia adalah suasana luaran? hehe..klu garden chalet tu..bath tub dia pun cam sort of open. dia x masuk sekali ngn shower room and jamban.

    lin: haha..ko da kurus la! takyah tunggu pas ramadan pun x per,hehe. lin..klu nanti ko pakai rambut palsu panjang mengurai..sure ayu je nampak.

  13. 13 Fairuz Yusof October 23, 2008 at 5:40 am

    Hmm, dia takde bumbung, right on top the bath tub. =). Imagine condition bath tub dia same dgn garden chalet, tp bumbung dia terbuke. Tolet & shower still tutup la btw. Boleh berendam smbil tgk bintang2 di langit. Chewaah..=P..Tp skrg ni pn ujan. Huhuhu

  14. 14 pewit October 23, 2008 at 6:34 am

    jamie tahniah dah kawen
    pindah bintulu ek?
    selamat berpindah ke tpt baru k
    hope u happy~

  15. 15 beluncas October 23, 2008 at 8:37 am

    fairuz: wah, nampak cam bes. aku de ternampak kt website yg konsep open shower tuh..hehe. igtkan mcm tuh. tp bath tub dia kecik la =c (phm2 sendiri je la maksud kecik tu cmner). at least klu kt the legend water chalet PD, bath tub dia gemok gebu.

    pewit: wah cik pewit. sape ni yer?

  16. 16 Nur Farhana Hamzah October 23, 2008 at 1:12 pm

    aaaaaa…aku jeles…hahahahahha :))

  17. 17 kerp rockstar October 23, 2008 at 1:53 pm

    uish..jeles gile lah tgk gmbr2 ko yg super manje tuh.huhu.terase mcm nk g kawin skrg jugak jerk.kah kah kah..

    bestnye bestnye! (sabar sabar)

    -kepam

  18. 18 beluncas October 24, 2008 at 12:46 am

    fana: haha..pas ni klu ko da kawen..ko da takyah da lg tangkap gmbr sebatu jauhnyer tuh.. mamat tu pun x de la merajuk lg =D

    cik kepam: ko takde blog ker? ape url? leh aku link dr blog aku neh.

  19. 20 berrymint October 29, 2008 at 12:24 am

    best2.. ari ni rasa mcm nk kawen plak. kwang3…

  20. 21 beluncas October 29, 2008 at 12:58 am

    amboi…mlm td sape yg ckp dia nk tunggu aku de anak sorang dulu tu yer? ngeh2


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




Archives

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 4 other followers


%d bloggers like this: