Alhamdulillah..and Thank you ALL!

first and foremost…sebanyak2 syukur pada Allah swt, alhamdulillah3x. boleh aku simpulkan, walaupun ada hiccups here and there, tp overall majlis berjalan lancar. aku harap semua tetamu yg hadir pun rasa mcm tuh. arap maapkan sbrg cacat cela kekurangan pape dlm layanan aku n family kt korang kay~~ =)

keduanya, pada mak ayah dan seluruh keluarga tercinta. sian mak bapak aku, gmbr ngn dorg la yg paling sikit akhirnya. x menang tgn aku tgk. along aku pun sbb dia yg brsungguh2 decorate umah, betul2kan bilik aku and buat kan papan tanda nk pergi ke umah aku tuh. pegi pasang pukul 2 pagi ngn adik aku, haha.

ketiganya, pada saudari habibah yasmin. yg aku rasa bukan saja pengapit, malahan da jd tenaga kerahan bersama, hehe. sbb beliau dtg dr ari jumaat dan stay jd pengapit smpai ahad tuh~~ . bib, ampun maaf la klu ko menyaksikan mana2 drama keluarga, hehe. fana ckp kt aku, smpai lenguh tgn ko mengipas yer? hehehe.

keempat, kepada saudari fana hamzah, yg dtg awal betul ari sabtu tuh. malahan menjadi fotograper beberapa gmbr nikah  yg comey. dan menjadi tukang beri bunga pahar x rasmi =p sory sgt sbb ko miss bukak adiah kawen sama2 mlm tuh.

kelima, pada jiran2 dan keluarga2 kembangan yg dtg awal membantu. aku tgk mcm truja plak jiran2 aku tuh, hehe. time mlm berinai tu, rasa mcm de spectator plak tgk aku posing2. walhal takde food takde pe pun di sediakan (ye la..nama pun event family,hehe). tp ade gak food ahirnyer. nasi lemak ikan bakar and kupang rebus to the rescue..seb bek gerai ikan bakar sblah umah.

tidak luper juga kepada puan fatin liyana untuk sesi ‘private’ consultation *wink*

dan last but not least..pada sumer kengkawan yg hadir~~~!! kehadiran korang mmg sgt beerti. takde tetamu yg meraikan, tak beseri la kot majlis kawen. thank you pada kanak2 itisjan03, jan03, kanak2 seprektikalan, ex2 housemate, warga2 utp yg tidak sebatch tp sekawan, opismate~ dan juga mozac 9802~~~ dan warga mozac yang tidak sebatch seperti chikun dan kak ira dan etc~~ (yg len2 takut aku terlepas pandang)

nah..sedikit gambar nikah, and behind-the-scene picture =) buat tatapan rakan2 yg aku tau dorg ingin nk dtg tp terhalang, especially buat cik azlin tee yg da request lama da..hehe.

bersama vip2, cik bibrani dan cik fana niena

Suasana keseluruhan akad nikah

sesi penyerahan dr seorang ibu kepada suami (melaka tiru style johor neh~)

upacara sarung cincin

saat2 menyentuh hati antara adik dan kakak.

Behind the scene pictures (scene betul2 kene tunggu fotograper sbenar,haha)

Aku in-the-making

Kami da kawen, yeay~~ (credit kepada rumet ku, aku curik gmbr dr fs dia~~). btw, nampak x kesilveran baju nih. ke ahirnyer nampak kelabu gk?

hehe..tu je la sikit2. aku try upload byk2 lg yer klu de masa. maybe random je kot x ikut turutan~. cau cin cau~~

20 Responses to “Alhamdulillah..and Thank you ALL!”


  1. 1 Nur Farhana Hamzah October 19, 2008 at 2:36 pm

    wah..ranking no4..terharu2..best la wedding kau..mmg menjadi idola aku😛

  2. 2 Fairuz Yusof October 19, 2008 at 2:58 pm

    Gosh, lajunye Fana comment! Hihu. Salam Jamie. Dh keje ye esok? Hmm, aritukan, blender dr kitorg, aku Xmasukkan warrantly card dia sekali! Sorry2. Tu yg ade left offline msg kt YM. Huhu. Nk cepat. Dh la balut2 sndr, 1 hour sblm gerak g Melaka. Hmm, takpela. Nnt aku send ke rumah ko, ok? Alamat still ade. Papepn, TQ for the lovely recep. Semua a ok, 2 thumbs up! (^_^). Semoga berbahagia sllu.

  3. 3 'Ain Nasir October 19, 2008 at 4:24 pm

    Tahniah Jamie!!!
    Rs rugi lak tak hadir…Tp takpe, ade ‘wakil’ yg hadir…:)

  4. 4 Puteri Aisyah October 19, 2008 at 4:59 pm

    mieeeee..nak nangis la tgk gamba nikah ko sob so =(
    mnangis kegembiraan tu hihi. semoga berbahagia.nanti da sampai bintulu bagitau ok yang~

    saya cinta kamu.

    (mie, hodohla muke aku dlm gamba di atas hihi)

  5. 5 kerp rockstar October 19, 2008 at 9:42 pm

    congrats jamie!!semoge brbahagia + brkekalan hingga ke anak cucu.sori x dpt stay lama haritu.ade commitment lain lah🙂.siot gler kn dtg lmbt blk awal.hehehe

    nanti bile photographer dh upload gmbr2 wedding ko,habaq mai naa.nak tgk gak.huhu

    cite la sket ape perasaan dh jadi isteri org ni..huhu..best plak tgk org kawin.lps ni makin ramai la ye..

    -kepam

  6. 6 beluncas October 20, 2008 at 2:09 am

    hehe…tq sumer! tp aku tau korang sure kepanasan punyer. arap ampun maap… umah dkt ngn laut mmg panas kot.. pashtu mlm2 menggigil.

    kepam: nanti aku story perasaan dia ek. bg masa sket catch up keja2 opis..uuu. mailbox penuh giler.

    aisyah: x buruk la! pejam mata je..tp aku rasa comey. eh tp aku baru pasan. ko skrg senyum da nampak gigi! rasa dulu klu tgk gmbr2 kt skolah, mesti senyum tutup mulut. hehe, ubah2 style yer/

    ain: jgn lama2 ain… uhuk2..pas abes study da leh stat plan2. ‘wakil” ko tuh, suh dia jgn wat2 x phm plak tau

    fairuz: hehe…best2.. ni klu da bg blender ni..wajib ni aku kene blaja masak nih. takper..post je warranty kt umah.

    fana: aku masih igt lg baju mana ko pilih dlm magazine pengantin tu..yg ko ckp lawa tuh.. so nanti klu nk sewa or tempah, jgn luper pinjam mag aku tuh.

  7. 7 choclairissa October 20, 2008 at 2:33 am

    rumet~

    mu sgt comey+mude jelite di hari kawen..nmpk sepadan..
    pastu kalo xsilap i sean ckp mu nmpk sweet xpakai spek..
    mekap mu pun x over n baju cantikla~
    nanti mu akan menjadi sumber rujukan i la ek di suatu ketike nanti..

    nanti i nk tgk pic kawen mu~
    b4 mu gi bintulu bwk la k pic2 tu time lunch..i nk tgk sume~hehe..

    slmt menjadi wife org~

  8. 8 beluncas October 20, 2008 at 3:54 am

    rumet~~~ thank you~~~.. i sebenarnyer pandangan x clear sgt sbb pakai lens. i rabun silau tinggi tp sbb i kedekut..i mls nk beli lens khas rabun silau,haha. mahal sgt. so pakai yg bese tu cam kabur2 sket.

    takper..mu bleh merujuk. tah2 nanti pas ni chemun lebey jaya wedding dia. byk lg sumber rujukan nanti.

  9. 9 azlin October 20, 2008 at 5:09 am

    mie!!!! at last de gak photo2 kat cni..sebelum ni aku tgk kat facebook org je. congratss!!!! aku suke baju nikah ko..suka pelamin oren tu..bilik/katil pengantin tu pun sangat cantik…mekap pun sgt cantik…ada kah pakai bulu mata palsu? hehehhe…haishhh…jeles!!! bile la turn aku niii…

  10. 10 naffeesa October 20, 2008 at 7:30 am

    jme, menariknya hari kawen rmi kwn2 mozac datang..
    dan pengantin itu kelihatan begitu cantik.. mendedicatekan lagu chantek~

  11. 11 beluncas October 21, 2008 at 1:45 am

    lin: aku bukan saja pakai bulu mata palsu, malahan skaf keras ngn tudung lilit pun pakai (tudung bawal pun pakai), flower girl aku takde, haha dan buat gak ahirnyer outdoor photoshoot sket~~

    enaf: aku tau ko mmg tak dpt dtg..tapi di manakah cik abg mu? bekerja kah? eh btw, number digi aku da lama mati tau. number celcom je tinggal..yg 019 232**** tuh.

  12. 12 gajahchan October 21, 2008 at 11:39 am

    sudah korek2 gmbr dari kamera aku kah?
    dah dpt ke gmbr2 dari photographer anda?

    hehe..congrats ek jamie.

    ko sungguh comel ari tuh time bersanding.. Y^^Y

  13. 13 naffeesa October 21, 2008 at 11:46 am

    oh by di jb. keje isn-sabtu.. dats y cal ms ry sbb ktorg mgunakan lebuh amj, n kena ikut jln lama if nk ke alai.. btw bak kata kepam, ‘citer la sket perasaan jd isteri org’ hehe.. take care:)

  14. 14 klise October 21, 2008 at 2:06 pm

    best gak kawin awal2… ramai lagik kawan2 sekolah leh datang…. hahah taim aku kawin kang tah saper jer yang nak datang….. rofl…..

  15. 15 beluncas October 22, 2008 at 1:37 am

    arep: klu ramai yg da kawen time tuh, lg truk la ko nanti. sbb dorg sumer sure bawah pasangan dan anak2 sekali..heheheheh.

    gajah: tq~~~ aku da curik gmbr2 kamera ko dr rumet ku. mak ai..aku rasa..setiap saat kot ko capture gmbr aku, mulut herot2 sumer ade…teeheehee. tp tq jd fotograper tak rasmi arituh~~~~ ^_^

    enap: aku rasa mcm ade number aku x angkat time raya tuh..hehe. reason being sbb hp aku da tercampak ke mana2 tah =p ok..nanti aku updet pasal prasaan aku kay~~

  16. 16 intanR October 22, 2008 at 3:24 am

    congratz~..meriah gak majlis ko nih😀.
    cik ulat B..anda sungguh comey …

    nak kawen gak la camni~..tp ngan sapekah??..heheheh :p

  17. 17 beluncas October 22, 2008 at 5:25 am

    cik intan~~~

    ko sure kawen kt mlka nnt..klu nk contact number mak andam..jgn luper mintak.

    hehe..pas ni ulat buah plak menyusul… tah2 pashtu ulat gonggok =D abes la sumer gang2 ulat aku nantie.

  18. 18 SyAhiRah^LaLAla October 24, 2008 at 2:31 pm

    kakak!tahniah!sya sgt sedih xdpt g tgk akak kawin. *nangesgulingguling*

  19. 19 beluncas October 25, 2008 at 11:41 am

    uuu….alasan =c hehe..takper la..takde rezki la tuh. sure de hal lg penting kene attend, tul x.

  20. 20 Qeen January 7, 2009 at 2:55 pm

    kak jamie!!
    congratz taw..dah kawen da akak😀


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




Archives

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 4 other followers


%d bloggers like this: