3 minggu 1 ari lagi..Dilema oh dilema

entry kali ni adelah entry mengarut. lebeh pada luahan pala otak dan jiwa yg kusut masai.

nk buat inai lukis2 ke takyah? haritu aku serba slh sbb byk sgt ckp2 pasal dr segi hukumnya takleh since cam tattoo. skrg pas da x rasa besalah, rasa cam mahal la pulak. pastu kdg2 tgk nampak cam serabut pun ada.

nak ada flower girl ke takyah? dr awal mmg takmo ada flower girl pun. satu kang dpt budak nakal mana2 kang, dia gi lari2 sana sini kang, takut aku terdera plak budak tu nanti, haha. tp skrg rasa cam nk ada sbb nk de org tabur2 rose petal before lalu kapet.

– kalau x de flower girl, adekah nk tabur2 rose petal siap2? tapi takut terbang2 plak. ke takmo de petal2 pun?

– kalau ada flower girl, sape plak nk jd? klu amik budak yg da besar sket ok x? cam dlm darjah 4 darjah 5 ker, hoho (terbyg selai anak jiran aku da)

(nota: menurut rumet ku, yang beliau dapati ddari sebuah laman web, lebih baik menggunakan bunga kertas drpada rose petal. selain harganya yg lebey murah a.k.a free huhu, bunga kertas biler di tabur2 baling2, akan memberi efek seperti confetti yg lambat jatuh dan terbuai2)

nak pakai tudung bawal cam bese tp versi meriah ke or nak pakai skaf keras versi slendang lilit2? da bertahun2 pakai tudung pun, aku masih bodo lg pakai tudung pesen2 nih.

nk pakai bulu mata palsu ke tak ek? haha..takut jd buruk. tp ritu masa aku ckp x mo pakai, mak andam tu tgk mata aku seraya berkata “eh tp bulu mata awak x panjang pun?” T_T sempat kena hina sedas, adeh

nak amek outdoor photoshoot ke tak ek? ala..cam kt taman2 la..tepi2 pantai la.. tp aku rasa most probably tak kott sbb sure da penat cam kambing goreng. untuk siapa2 yg tidak tahu, majlis aku nanti bkn berselang seminggu. hari ni rumah aku, soknyer rumah laki. mmg penat cam kobes kukus.

ada lg benda kecik2 remeh temeh sumer aku dok pikir sekaligus, haha. sndiri mencarik tekanan =p well, 3 weeks and 1 more day to go~~ ngee..

12 Responses to “3 minggu 1 ari lagi..Dilema oh dilema”


  1. 1 lintee September 19, 2008 at 5:30 am

    mie,,,ko salah tulis la. 3 bulan ke 3 minggu. kat tajuk tu 3 bulan. aku pon musykil dah ko postpone kawen ke apa. meh aku bg pendapat aku di atas kepeningan ko..

    inai: xyah lukis2 pon xpe. aku rs lagi cantik n asli kalau inai jari je. lukis2 tu serabut. lagi2 kalau kaler die jd itam or gelap smcm. nampak kotor pulak..

    flower girl: so so la. ade ok, xde pon ok.

    tudung: hehehe..no komen, xde pengalaman..

    bulu mata palsu: cun jugak kalau pakai tapi jgn heavy sgt ..nti nampak cam mata gajah..kuyu semacam mcm nak tutup je..tp sbb ko pakai spek, ok kot kalau pakai bulu mata palsu. kalau x, x nampak lak bulu mata ko. ke ko x pakai spek??

    outdoor photoshot: errr…kalau tempat photoshoot tu agak menarik okla gak…tp kalau kat jambatan rapuh ke paya2 sungai ke, no komen..hahahha..sbb aku penah nampak org amek gambar kat jambatan rapuh n tepi paya..

  2. 2 gajahchan September 19, 2008 at 1:46 pm

    uikkss…ada org sebut nama aku walaupun hanya bulu mata jer..

    aku kasi komen skit..

    inai: pakai yg normal jer..kalo nak lawa2, wat kat satu jari jer..haha

    flower girl: kalo xder girl..cari la flower boy..x pun kumbang2 kat tepi pokok bunga.

    tudung: nak komen gak walaupun aku free hair..pakai tudung yg kena ngan bentuk muka..dan color kena ngam..sbb dari pandangan aku..muka ko dlm golongan autumn iaitu hitam2 manis..jadi jgn pakai tudung cerah sgt n lembut sgt.

    bulu mata palsu: alan2 dah pakai bulu mata palsu..try la kening ngan bibir skali..haha

    outdoor photoshot: ini penting sbnrnya..kenangan ko gak bila dah setel semua nih..leh tunjuk kat anak2 n cucu2 nanti. kalo ko upah photographer yg power2, insyaallah diorg byk idea nak bawak korg shoot gmbr. Y^^Y

  3. 3 beluncas September 19, 2008 at 2:05 pm

    lin~

    inai: ingat kalau nk wat pun, nak amek yg design simple. tp rasa rugi sket, sbb inai lukis2 tu cpt giler pudar (menurut org len la)

    flower girl: ni rasa cam kemungkinan besar tak kot. aku tringin nak de flower boy,haha. sure lg cute.

    tudung: malas pikir. arap2 mak andam tu pandai nk pesen2kan.

    bulu mata: skrg trend dlm magazine ialah bulu mata dgn sedikit glitter atasnyer. haha. itu la, mgkin pakai tp tu pun arap2 ok la di buh kt mata aku. btw, aku x pakai spek nanti.

    outdoor: hehe.. dia yg penting bkn tempat tau lin, tp camner fotograper manipulate tempat tu jd cam bes and cun. aku pernah tgk org bergmbr dlm ladang pokok getah tp da jd mcm oversea kt mana2. ada gak member aku tgkp gmbr kt tepi parit x siap. tak geti nk explen camner, tp giler la..mmg igt kt stonehedge (tul ke eja?), UK.

  4. 4 nadxoxo September 19, 2008 at 2:40 pm

    hi jj,
    nak komen gak nih..nak kasi pendapat je hehe

    inai: lukis2 xyah, pki jer yg biasa tuh.letak minyak angin dulu br letak inai, kasi tahan lama. n kalo nk suh sekata, letak salotape supaya tak terkeluar dr garisan yg sepatotnye😀

    flowergirl: kalo ade pun bes gak. kalo xde pun xde masalah

    tudung: ni jamie kene try sendiri. tgk mana yg seswai n lebih cun. mestila nak cantik2 masa hari penting kan. jgn main hentam n rely on mak andam jer k.tanye pendapat dia cmner n try tgk mana yg selesa.sbb yg keras tu ade gak org tak seswai pakai

    bulu mata palsu: kene try gak nih nk tgk seswai ke tak n keselesaan.kite cdgkan awk wat mekap trial dulu ngn mak andam.dulu kite tunang xpki bulu mata palsu sbb kite rasa nampak mcm “gajah” yg lintee ckp tuh.hehe.n kite tak pki sbb xselesa gak.akhirnya pki mascara jer.n pakcik kite ingat kite pakai bulu mata palsu.haha😉

    outdoor photoshoot: yup, kite setuju ngn awak. kalo yg photog yg tere, amik la kat tempat yg nampak buruk di pandangan mata biasa, tapi hasil photog yg tere, akn jadi lawa gak.tp tula, kene tgk masa gak.kang arini penat2 + outdoor lg.esok kang dh tak larat nk sanding belah laki.hehe.

    kesimpulannya semua terpulang kepadamu wahai cik jamie. tanye la jugak pendapat bakal suami kamu😉

  5. 5 beluncas September 19, 2008 at 4:23 pm

    alamak..da tunggang terbalik da susun atur komen2 nih.. asal aku x nampak komen dr Gajah td ek?

    haha…mak ai..nad ngn gajah, korang ni mmg sah2 sehati sejiwa..bleh plak lebey kurang sama timing mengomen.

    inai: pakai kt satu jari je, camner tu Gajah? hehe..nad, tq for the tips, masalah aku dan kuarga aku nih, kami ni mmg la x geti menda2 camni, nak pakai inai bese ni aku rasa mesti kene mntak tlg org len gk.

    flower girl: haha, gajah, sama plak pemikiran ngn aku =p aku ada soft spot sket kt kanak2 lelaki berbanding pompuan. tapi camner2 pun, aku rasa mmg mls nk ada la.

    tudung: aku de gk mencuba2 skaf keras tuh. muka aku ni kdg2 bulat kdg2 segi tp x semestinyer nampak bulat tu x elok. aku rasa siti bulat je time pakai tudung masa akad nikah dia,hehe (tp dia pun da cun, so mgkin x leh kira kot). itu la, nanti aku testing2 lg ngn aman makmornyer. klu pakai tudung bawal pun ok gk, ni plg selesa sbenarnyer. cuma takut nampak cam ari2 bese.

    pasal color ape yg sesuai ngn shade kulit nih, ade mcm2 sbenarnyer. secara general mgkin leh ckp org gelap x sesuai kaler2 camnih, tp sbenarnyer..stiap org tuh, ada satu or beberapa kaler yg x masuk ngn kulit dia. kesah benar: kawan aku seorang amoi yg putih melepak, kelihatan aneh kulit dia biler pakai baju pink (and most ppl igt org cerah leh pakai kaler ape je) =) aaa..doa2kan la aku berseri2 nanti..uuu.

    bulu mata: yuppy nad, pakai bulu mata palsu mmg x selesa. rasa berat kelopak mata. tapi masa jumaat mlm, mak andam tu da mekap2 kan aku da tuk posing2 ngn baju sewa. so mlm tu leh la tgk ok ke x mekap dia.

    outdoor: itu la..aku rasa penat ni nanti nih. pashtu petang tu aku da siap salin baju bese da nanti nk layan2 tamu. sure da mls nk pakai baju sanding lik. alternatively, leh gk g fotostudio tgkp gmbr ngn laki aku sok. tgk ramai gak org buat camni.. pakai baju mcm2..contoh cheongsam ke, sari ke, baju arab ke, and laki pun kene pakai matching outfit..hehe (ni balik2 pompuan je brangan seko2 pakai baju pelik2)

    mak aih..reply komen cam buat blog baru da. time biler korang tau aku updet blog nih?? aku x smpat promot lg kt YM.

  6. 6 klise September 19, 2008 at 9:14 pm

    lulz….. takmer g… aku lom abis g kumpul duit tuk natang mikrowep ko tuh…. hahahaha
    smue komen format spesen cam azlin start jer… so aku ikut jer r

    inai : lawa per wat henna tuh atas tangan…. taim duduk kene tepung tawar tuh kan kene letak tangan atas peha….. kalo tangan plain bose r plak

    flower girl : ni leh abaikan kot…. hahaha bek beli air freshner dispenser otomatik tuh… spray stiap 5 minit….. efek wangi die lagik berkesan darik flower petal….. lagik satu taknak sakitkan ati orang yang akan mengemas lepas abis event tuh…. hahaha

    tudung : no komen…. tak penah pakai tudung.. freehair jer senang =p

    bulu mata : pon no komen…. mender ni kene tanya orang yang akan duk dekat2 jer…. haw haw haw sebab darik jauh tak pasan pon bulu mata lebat ke….. panjang ke… itam ke… simpul ke….. aper ke

    outdoorphotoshoot : ni mesti….. mender camni skali jer kot…. laki takper ader peluang kawin 3 kali lagik pas kawin yang pertama….. so aper salahnyer perah kudrat sket tangkap gamba….. slain leh wat poster+bingkai tuk letak kat dinding tangga umah….. takyah develop smue gamba yang ditangkap tuh….. ko amik jer digital file darik cameraman….. pastu upload kat http://www.photobook.com.my/?pg=index….. bawah 300 hinggit dan ko leh dapat photobook hard cover lagik…. mender ni siyesli special…… kampeni baru wat
    p/s : aku promot ni takder dapat komisen pon… just that aku terstumble ngan bisnes yang super menarik ni

  7. 7 klise September 19, 2008 at 9:18 pm

    tambah sket….. kalo photog tuh tak terer pon…. ader jer post editing yang leh wat gamba tuh nais……
    skang zaman klik2 kat komputer jer….. aper barang men exposure, men ISO, men focal kat kamera…… =p

  8. 8 beluncas September 20, 2008 at 6:51 am

    hehe..lin mmg trendsetter. sumer pun ngikut format dia ha.

    arep~

    inai: inai ukir2 tu klu design yg x sarat sgt mmg menarek ati. mcm sharifah aleya time dia kawen, aku rasa serabut sgt. fifi pengacara bersama mu nyer design cam ok sket. haha, dilema.

    flower girl: kan bes klu aku de adik kecik, sure aku amek dia je. baru la rasa meaningful sket. ni amek anak org2 len, cam x feeling je aku rasa. haha..siput.. tul gak ek..leceh nk kemas nanti. byk je wedding aku gi mmg takde pun tabur2. klu de budak2 tu tabur2kan pun, mcm x sekata je.

    tudung: hehe, ade member aku tnyer tau, aku kawen nanti nk pakai tudung ke tak. walaupun aku lom 100% bertudung, tapi aku rasa mesti bapak aku sembelih aku dulu klu tiber2 free hair. nanti korang nampak badan aku je bersanding, haha.

    bulu mata: haha… klu bulu mata semula jadi panjang pun bermasalah gk rupenyer, baru aku tau. time g kursus kawen, minah sblah aku, sket punyer panjang bulu mata. aku puji2 la. dia plak x suker, sbb biler lentikkan, mencucuk bahagian atas kelopak mata dia. adeh, mcm2.

    outdoor: siput je laki ade 3 kali lagi. ni dia yg kene semelih ngn aku nanti, hoho. tak tau la…tp gmbr masa event tu pun, meaningful gak per. takper..aku mikir ngn mendalam nanti.

    website: wahhh arep..menarek siot! yg paling bes tu…janji yg thn a life time tuh. tp betul sbenarnyer..gmbr2 cuci bodo2 letak kt album, pas lama2 mmg jd hampeh rupa dia.

    mikrowep oven: <- hehe..heading khas nih =p takper arep…aku sabar menanti…ngeee~~

  9. 9 choclairissa September 22, 2008 at 5:28 am

    rumet~
    komen i:

    tudung tu i xsure mu sesuai pakai tudung cmne sbb nnt mu pakai kontek lens..i sajes mu try byk2 kali dpn mak ayah mu..at least diorg bleh bg pendapat

    i rase bulu mate mu cm ok..lebat je..bulu mate i je yg sket..=C

    tp i tsgt sajes mu wat outdoor photo shoot tu rumet..xkesah la penat cm kambing pun tp mu kawen skali sumur idup..lps ni mu mesti bersyukur dh tue2 bile menyelak album2 mu..

    papehal pun rumet..i doakan kebahagiaan mu..
    nnt bile mu dh pindah bintulu..xblehla i lunch ngn mu lg..=C

  10. 10 beluncas September 22, 2008 at 7:03 am

    rumet…

    bulu mata mu subur lg la dr i. cuma kite dua sama kot, x panjang je bulu mata..uu.

    hmm.. tu la… i rasa outdoor ni..mengikut flow ari tersebut kot rumet.. i kabo je kt cameraman tu suh standby pape.

    jgn risau..lepas raya kite leh lunchy2 lg..ajak badnina sekali~~~ =c

  11. 11 hazel September 24, 2008 at 4:35 pm

    aku rase kan jamie, kalau pakai tudung skarf keras tu pastu lilit cam gempak skit. tudung bawal biase cam bowring and so yesteryear haha. btw aku pun masih bodo pakai tudung pesen2 walaupun da bertahun2 pakai tudung huhu..

    berdebar2 tak da nk dekat tarikh kawen nih? hihi

  12. 12 amanda September 26, 2008 at 2:31 am

    jamie~
    congrats!!
    insyallah klau dy dpt cuti dy pegi..tp hopefully dpt pegi la~~ seronok nya org nk kawen~ hehe

    ni email dy: azdy_anaz@yahoo.com bg card kawin tau!
    dy tak tau address umah jamie


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




Archives

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 4 other followers


%d bloggers like this: