16hb 8 2008 – genap satu tahun bekerja.

esok genap setahun aku da bekerja. boleh refer pada posting aku yg lama https://beluncas.wordpress.com/2007/09/09/mework/ . lepas setahun nih, ape perbezaan ketara yg aku rasa kan or perubahan2 yg berlaku?

– aku da stat leh borak2 ngn golongan berbeza umur.. klu dulu, susah woo aku nk ckp ngn golongan2 yg beza sgt gap umur nih. skrg ni x de la power mana, tp at least, compare ngn awal2 keje dulu, kire improve byk gk nih.’

– berat bdn naik and turun sesedap rasa. awal2 keje, aku jd kurus giler aku rasa. baju2 sumer longgar. mgkin kezutan kene bgn awal pg, balik ptg. pashtu mlm aku x selera nk mkn plus x de mknn pun kt umah. pashtu kene byk jalan kaki. tak lama pashtu, biler body da leh adjust, aku kembali normal. pashtu aku g induction 3 minggu, balik trus memBELON. sbb makan sedap plus hati senang time tuh (wink2). pashtu turun sket kembali asal. skrg tgh rasa kembali gemok..tp arap2 ngn kedatangan ramadan kembali turun..haha.

– byk ura2 kt kampeni aku skrg ni ckp gaji akan revise. tp selagi x konpem, mls nk berharap. so far, kenaikan yg aku da dpt ialah tambah rm90 dr asal (sempena konpem within the last financial year)

– plg jauh penah pegi sempena alam bekerja cuma la ke PD, hoho. ok2, maybe ke bintulu (tp tu pun personal trip so x leh nk kire). org len sumer da merata2 rayap pegi =c

– mula2 rajen nk apply2 mekap, haha. tp x abes menuntut ilmu. rasa cam buruk kambing aje.

– semakin ramai kawan2 baru =)

– semakin sng nk jmper rerakan lama. rakan2 kt uni, mahluk2 mozac, especially bib ngn fana. azlin baru sekali je kot jmper pas keje nih?

–  mula2 la blajar nk nyimpan duit dlm asb ngn amik insurans. tp bab zakat2 lom lepas lg ilmu nuntut. income tax pun lom kene byr lg ritu.

– and yg paling x penah sangka, sempat jd tunangan org. plan yg asal sebenarnyer nk tunang bulan 10 nih, kawen bulan satu thn depan,hoho.

kdg2 mcm x caya plak.. byk tul perubahan2 dlm idup aku ni, sumer cam mendadak je. kepada member2 yg da abes blaja n baru mula stat keje, aku wish all the best tuk korang. yg masih duk kt umah tuh, jgn risau! enjoy la guling2 kt umah tu, skrg leh bgn kul 12 tghari lg.nnt da keje kang kene bgn awal. yg da nk abes blaja ujung thn ni and tahun depan, chayo2~~ lg sikit je. yg da nk konvo tuh (especially mahluk2 utp bulan 8 neh), aku doakan smoga buat kali pertamanya konvo utp kali ni tidak ujan dan korang tidak perlu lipat suar tinggi2 meredah becak d padang konvo.

8 Responses to “16hb 8 2008 – genap satu tahun bekerja.”


  1. 1 lintee August 15, 2008 at 5:07 am

    mie!!! x sangka dh setahun ko keje eh…dulu zaman2 ko nak g keje kite slalu chat kan..i mean dr zaman ko kat utp, grad n mula2 nak keje…x sgka dh setahun..rs cam baru bape bulan…kite jmpa aritu 2 kali lah…sekali lunch kat klcc….lagi skali ko, bib, aku, wawi..igt x????neway…aku suke lah post yg ni…nampak sgt perubahan yg begitu pantas dlm idup manusia..

  2. 2 beluncas August 15, 2008 at 7:50 am

    wah…aah…luper! fes jmper kt kfc..pashtu g lunch kt avenue K, hehe. tekujat aku tgk ko slim giler time tuh (cis2)

  3. 3 fananina August 15, 2008 at 3:33 pm

    takziah la atas kematangan kau….da kurang lawak sengal kau dulu2…mesti disebabkan rakan2 berbeza umur kau tu…:))

  4. 4 beluncas August 16, 2008 at 3:48 am

    haha..tak gk.. kt opis aku masih kene ‘hina’ gk sbb prangai budak2.. haih.

  5. 5 klise August 17, 2008 at 3:24 am

    hahaha…. bukanke ground convofair kat tempat baru tuk taun ni?
    aku raser tempat kat depan tuh macam da siap jer memandangkan taim aku kuar UTP aritu cam da nak siap….
    so kalo ujan pon takder masalah lecak2 (ker becak…. tah r)
    aku walaupon tak keje takleh gak nak guling2 sampai kul 12tgh…. mmg mampos r kene bebel kang…. da r menganggur… nak malas2 tido sampai tengahhari lak…. wakakakabayashi

  6. 6 beluncas August 17, 2008 at 10:01 am

    tempat kt depan yg mana nih? haih…setahun x nampak utp..hoho. tp x aci aaa klu betul ade (dengki2).

    btw, sape la agaknyer artis jemputan thn neh~~

  7. 7 lebs August 20, 2008 at 11:19 am

    jmeruddin…aku nnti jd super junior ko la kt pet nnti iallah. hahaha

  8. 8 beluncas August 20, 2008 at 11:24 am

    haha…super junior tp gaji sure lg tinggi dr aku…tak aci betul.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




Archives

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 4 other followers


%d bloggers like this: