Zaman Kanak-kanak Aku

– aku pernah tanya mak ayah aku “nape org dulu2 kulit dorg takde color?” (itam putih)

– aku percaya mak aku ialah adek rafeah buang (mak aku yg tipu aku and sbb nama mak aku noriah buang)

hehe..rasa kelaka and geram bila igt2. tapi camner pun, when she passed away (refer to rafeah), aku actually menangis =c

– aku pernah kena kurung kat luar rumah pastu lari dr umah (and pegi rumah jiran sblah je -_- )

– aku pernah bunuh seekor katak. tapi masa tu aku igtkan aku membantu dia berlindung dr panas matahari. cara bunuhan: timbus lobang katak tu tgh lepak ngn batu bata (yg tak pernah di alih2kan)

– aku percaya stiap kali along aku tipu aku smbil ckp “butang kt radio ni kalau tekan leh meletup tau”

– aku percaya ada mayat di tanam kt halaman rumah aku (ni aku rasa aku yg reka2 dlm minda tak pun abg2 aku nyer keje lg)

– aku selalu dgr nama Allah di sebut2, tp have no idea whatsoever. jadi satu hari, aku panjat atas meja makan dan buat2 konon2nya itu keretapi. sambil tu aku ckp kt teddy bear aku (yg btw nama dia wan nor aini), “dlm keretapi ni byk tau Allah naik” (Astaghfirullah).

pashtu ayah aku terdengar dan panggil aku. maka pada hari itu, baru lah aku mengenal konsep Allah maha esa.. =)

– aku tak saba nk jd org dewasa. so stiap kali kalau jalan2 ngn mak ayah dlm kereta, aku akan duduk atas briefcase ayah aku, supaya org kat luar igt aku tinggi dan da besar.

– aku ada frenemy time tadika. nama dia nurul huda (kot) tapi panggil Oi oi (x sure camner eja). kalau dia bawak lipstik (mane tah dia curik) ke mainan ke g tadika, mesti aku main sekali. tp most of the time, gado aje.

“aku lg cantik dr kau la!”
“rambut aku lg panjang la!”
“aku nk naik buai dulu!”

kalau aku jmpa dia lg skrg..mgkin kitorang akan sama2 gelak n ckp “oo..bila da besar, ko sama2 hodoh je rupanya ngan aku”

p/s: Mgkin akan2 datang, aku akan buh benda2 bangang aku wat time kat skolah plak.

14 Responses to “Zaman Kanak-kanak Aku”


  1. 1 klise August 7, 2008 at 3:00 pm

    lulz…. rebellious sungguh siap men lari2 darik rumah…..
    tapi aper klas lepak umah jiran jer….. hahahaha
    larik r g melaka sentral ke…..

  2. 2 beluncas August 8, 2008 at 2:04 am

    haha..tu aa..tu yg aku rasa diri aku bodo tuh… klu tau masa tuh aku lari jejauh g tepi laut (btw..aku x duk melaka lg time tuh..time sumer kejadian d atas berlaku,aku kt lumut,perak)

  3. 3 lintee August 8, 2008 at 5:06 am

    kie, aku pun penah nak lari dr umah..masa drjah 2 sbb kene marah ngn bapak aku..sbbnye jiran yg jaga aku tu report yg aku gado ngn anak laki die siap baling2 barang umah die. pas kene marah gile, aku kemas baju2 aku masuk beg sekolah. pastu g frdge amek botol air bekal g sekolah. skali tertumpah lak. bapak aku ckp sebelum lari, lap dulu air tumpah tu. last2 aku nangis tersedu sedan je n of coz la x jadi lari.

  4. 4 lintee August 8, 2008 at 5:07 am

    kie pulak…mie lah..silap eja..hehehe..(mcam nk jadi kimie je)

  5. 5 beluncas August 8, 2008 at 9:55 am

    aku igt kan ape la kie tuh..cehh..

    haha..bapak ko comey =D suh lap dulu plak. byk je spjg seumur idup aku nih aku nk lari dr umah. sbb angah aku pun selalu kecik2 nk lari dr umah,haha.

    mgkin penyakit keturunan.

  6. 6 leb August 8, 2008 at 12:58 pm

    kene pakse lap air dulu baru lari??? ahhahahaha adeh.. xlarat tol. comel tol korg ni time mude2 ye. hehe. jme, ni kire flash back b4 plunging into alam rumah tangge ek?ade panic2 x?

  7. 7 beluncas August 8, 2008 at 1:16 pm

    huu…tah la.. byk mende jd skrg nih..nk panik pun x sempat..hehe. mgkin lg dkt date tu lg panik kot.

    hoho..btw, ko kecik2 x kan x de benda2 aneh buat?

  8. 8 azlin August 13, 2008 at 1:28 pm

    aku bosan..jd pe kata ko kenal kn org2 kat pic byk2 tu…dr kiri ke knn..yg box tu aku kenal la kott…ko n tunang tersyg…

  9. 9 fananina August 14, 2008 at 4:28 am

    masa kecik2 aku penah pk…kalau orang kawen dapat anak tu by chance je la…tibe2 je nnt mak mengandung…hahaha..tanpa memikirkan ada proses2 yang perlu untuk mendapat hamil…:))

  10. 10 beluncas August 14, 2008 at 4:32 am

    oo..tu sebahagian dr mahluk2 yg satu induction ngn aku. dari kiri cik diana, dia keje kt legal dept, sebelah dia tuh (yg gmbr nampak sebahagian giler..hehe), ialah hidayah. minah ni buat planning gk cam aku, tp dept len. awek tengah2 tu, tgh buat peace tuh, nama zura, minah finance. gigih dia ni, keje smbil sambung study. sblah dia tuh en adzman, yg aku luper dia keje ape,hehehe. tp org ckp dia de muka cam faruk hussin. x pun zizan raja lawak.

  11. 11 beluncas August 14, 2008 at 5:38 am

    fana: haha..good one! aku luper..aku pun camtuh..pashtu biler da besa sket, aku igtkan org ngandung sbb bercium (hasil tgk mubi omputeh..kan selalu nampak kiss2, tau2 pregnant). pashtu klu kecik2 aku muntah, mesti aku igt aku ngandung, haha. period pun belom.

  12. 12 azlin August 14, 2008 at 6:16 am

    mie, ko nak tau x..selama ni, aku igtkan dlm gambar tu ialah sbhgian dr ahli keluarga ko..yg kiri tu aku bajet adik ko ke…yg sebahagian gile tu aku x pasan …yg wat peace tu aku igt kakak ipa ko (if ko de kkk ipa la)…n laki pakai spek tu aku igt abg ko…ni ialah serius…x tipu punye…

  13. 13 fananina August 15, 2008 at 3:36 pm

    Ya Allah lin..langsung x rupa family jamie…kalau tu gamba family dia..kau bleh aspect muka jamie di cap dimana2…(sbb muka family dia sepesen…adik dia lawa sket la tapi…<– kutukan membina )

  14. 14 beluncas August 16, 2008 at 3:51 am

    haram…kutukan membina yer… haha. tp tul gk..muka famili aku sepesen je ha.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




Archives

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 4 other followers


%d bloggers like this: