Weekend Yang Busy~~

wiken yg baru lepas nih, mmg super bizi. malahan aku amek monday off lg. so wiken aku adelah sgt panjang dan sgt bizi, huhu

sabtu

– sabtu pagi, aku, along ngn adik aku kt upm bertolak lik melaka. smpai2 je… benda fes aku truja nk tgk ialah kad kawen aku yg mak ckp da siap. aku mmg x amek tau langsung pasal hal2 kad ni, spenuh kepercayaan aku bg kt dorg.

fes impression aku, aku amat suka ngn kad tuh. dgn harga yg murah (uhuk2,READ: budget takde), kire comey la gk kad tu kt mata aku.

jejomss..ni sneak peek kad tu yer ^_^

tapi..ada sedikit slack =c salah aku jugak kot, menyerahkan sepenuhnya kat mak ayah aku. jgn salah paham, diorang did a very good job actually. cuma mgkin ayah aku sort of terlupa ada kawan2 aku yg x familiar ngn melaka. so peta dlm kad tu…klu org yg x tau, sure leh sesatnyer =c

usaha pembaikpulih? well…nk sedey lama2 pun wat per. so nnt aku just potostet peta tmbahan n selit dlm kad tu je kot =)

– hehe…kt bilik aku da de cermin panjang leh nampak full body ^_^ terharu tgk mak ngn ayah da ubah kedudukan katil pe sumer kt bilik aku. siap beli kan cermin panjang lg. pashtu karpet pun da beli. kaler kapet tu lebey kurang cam kt bawah ni (tp nk bukan karpet tu..ni alas kaki matching dpt free sekali)

– aku tgk da baju nikah tunang aku. hehe, ok la..simple je. nanti leh pakai tuk ari2 len. ni gmbr lengan dia =p

– petang sabtu, gi ke umah mak andam… sbb dia ckp baju tu da siap… tapi.. =c aku yg cerewet ni cam x kenan plak kt kaler silver tuh. tp time tu aku cam syp n x sampai ati nk ckp x suker. sbb ada selai je baju kaler silver tuh. tp pastu… biler balik muka monyok..haha. pashtu mak aku call kan mak andam tu n mintak dia buatkan yg len (haih..benci jd org cerewet =c). but this time..klu baju second tu aku still x kenan..aku akan trime ngn redha je..hehe…

papepun..ni pic baju asal tuh… (sory la..leh buh gmbr separuh je..hoho)

ahad

– pulang ke segamat ke umah atok nenek aku. pas da melantak mkn udang galah besar pinggan (besar betul..tu pun mak aku ckp las week dia mkn lg besar..cess), kitorang pun siap2 nk g gemas. nak gi gemas jmper fmly bakal mertua aku, sbb nk anta barang2 hantaran aku. nnt leh la dorg prepare2 nk hias2 pe sumer.

sebahagian brg hantaran:

sampai2 gemas… kitorang di saji ngn bubur kacang + durian, manggis ngn rambutan.nyum2..manggis mmg feveret aku. pashtu di saji ngn makan nasik n lauk2 lg… huhu…da kenyang giler da sbenarnyer nih. tp ngn ajaib, perut aku ni muat plak mkn lg..haha. kalau da gemok tu, gemok gk la.

– ahad mlm, aku, mak ngn nenek aku duk golek2 kt bilik aku. sambil tgk majalah. pashtu aku telah menetapkan tekad, instead of cake,aku nk potong pulut kuning. so mak aku ckp, klu pulut kuning, nnt dia ngn nenek aku je leh buatkan… nyum2~ so sambil tgk majalah tuh, kitorang pun pilih2 la design pulut mana yg mencurik hati..heee.

isnin

– pagi tu (takde pg sangat, aku bgn lambat), g ke poliklinik umbai nk buat HIV test. tgk org cam x ramai, tp lama gak aku nk tunggu turn. bapak aku ckp, seb bek x buat kt spital melaka, tah2 lg ramai menggunung. pas da tunggu turn tuh..g la kt kaunter makmal klinik tuh. kakak tu pun mntak tgn aku…. puk!….trus dia cucuk je tgn aku tnpa warning… =c

sakit weh…. uwaaa… pashtu dia leh gelak tgk muka aku tekejut kesakitan. “dik..kene cucuk kuat sikit..klu tak nnt darah awak x kuar”.

sengal tul. pastu tunggu dlm 10 menet je da dpt result da. hehe. klu pakai air liur je buat test HIV ni x leh ker? (azlin tee mau pun fana hamzah mau pun ain nasir, siler jawab yer)

– tghari tu, bergerak nk balik KL. mak ayah aku nk anta n dorg tido KL mlm tuh. atok nenek aku pun ikut sbb nk g umah makcik aku plak pashtuh. on the way,singgah nilai, nk carik2 bunga telur ataupun pape souvenir tuk guests.

rambang mata tgk pilihan kt nilai 3. tp bese la..benda paling aku berkenan (bakul kecil comey kaler silver), rege dia rm1.90 satu. apek tu ckp, klu beli 1000, dia bg diskaun rm 1.50 satu. itu da bersamaan rm1500 beb.

pusing nyer pusing..akhirnyer aku setel ngn beg kertas mini yg muat2 nk isik sbijik telur. comey gk.. murah pun murah. so mak aku beli 700 beg kaler silver tu (untuk guests dewasa) ngn 300 kaler gold tuk isik gula2 bg kanak2.. (sbenarnyer nk beg oren, bkn gold, since theme aku silver-oren, tp da x de plak).

untuk souvenir bg rombongan lelaki nnt..aku belikan beg kertas besar sket..(yg ni seb baik dpt kaler oren).

so tu je la updet dr aku. doakan sumer persiapan aku ni berjalan lancar yer.

14 Responses to “Weekend Yang Busy~~”


  1. 1 cikfadhilah July 30, 2008 at 4:49 am

    Semoga sume persiapan ko lancar dan berjaya..yihuuu..seronok plak aku ..happy utk ko jamie..

  2. 2 beluncas July 30, 2008 at 5:10 am

    cydee…tenkiu~~ ^_^

  3. 3 azlin July 30, 2008 at 5:21 am

    mieeee…besnye cite…macam sayu je aku rs..xtau lah nape…at last ko pilih pulut kuning gak…kalau second baju pon x berkenan, xkan nak pakai gak???msti x seceria mana nanti wedding day tuh sbb dlm hati tau baju x memuaskan…hiv test xleh pakai air luir ok??? neway, teruknye nurse x bg warning..kalau kat cni, dh kene saman dah …

  4. 4 beluncas July 30, 2008 at 6:29 am

    hehe… takper la lin..aku tawakal baju second tu. mak andam tu call aku suh tgk kain kt jakel masa tuh. so aku g tgk n ckp kt dia ok. kirenyer nnt..klu aku x puas ati pun, dr segi design ke ape ke..hopefully ok la sumer.

    cess..tak leh ek air liur. kan mudah dan sng. tu aa..nes tu mmg x bg warning…cam nk cpt je..yg aku x puas ati dia leh tegelak tu tgk aku sakit..cipan tul.

    err..nape ko sayu? klu nk sayu..tunggu dkt2 sket ^_^ btw, g aa tgk gmbr padit tunang kt blog cydee..hehe

  5. 5 cikfadhilah July 31, 2008 at 1:51 am

    eh korang pic padit ade kat frenster kent..korang usha c2 je la..ahahha..lg bnyk sket dr kat blog aku..

  6. 6 beluncas July 31, 2008 at 4:07 am

    aku da 8 thn x masuk prenster cydee..huhu. kt opis dia block prenster..cess..

  7. 7 nadxoxo July 31, 2008 at 4:23 am

    waa jamie..kaler baju yg awk x kenan tu da lawa dah..awk x kenan part size dia ke? hehe..jangan lupe kad tu dihantar ke satyam k😛 semoga semua persiapan berjalan lancar k!

  8. 8 beluncas July 31, 2008 at 8:15 am

    hehe..nad, aminn~

    erm…color je tak kenan..aku nk color yg terang/cerah sket lg kot. baju tu fit nicely, design dia pun cntik (komen dr rumet ku, kasik dia tgk full picture ritu)

  9. 9 'Ain Nasir August 10, 2008 at 4:13 pm

    virus/antigen virus takde kat airliur…klw tak takleh le berkongsi pinggan mangkuk..
    Aku teringt iklan kecik:
    ” AIDS tdak merebak melalui aktiviti sukan, beriadah, berkomgsi pinggan mangkuk dgn pesakit, melalui ciuman..etc…”

  10. 10 beluncas August 11, 2008 at 12:31 am

    hehe..oo..hahaha…ok2.. aku pun igt iklan tuh…pashtu masa part.. kegiatan rambang.. ada byg2 laki ngn pompuan, x tnjuk gmbr btul.

  11. 11 fananina August 11, 2008 at 2:15 pm

    mie…doa aku kawen tahun depan..hahaha…mohd nasir..hmm…teringat bapak ain pulak…wakakakakka :))

  12. 12 beluncas August 12, 2008 at 2:06 am

    amin~~ haha… ape brg thn depan..ujung thn ni kan bulih? siput..leh igt pacik nasir bapak ain plak, kureng~

  13. 13 'Ain Nasir August 20, 2008 at 4:46 pm

    oit2 bapa aku tuh

  14. 14 beluncas August 21, 2008 at 12:47 am

    alamak…haha…tuan punyer bapa da bersuara =D


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




Archives

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 4 other followers


%d bloggers like this: