3 bulan,uhuk2~

huhu…berdasarkan daisy path kat blog nih, genap 3 bulan lg is my big day. dag dig dug di dalam dada~~ (lagu selingan).

a few updates on the preparation:

1) 3 bulan lg, bermakna aku sudah boleh pergi membuat ujian HIV. untuk pengetahuan umum, ujian HIV ni tak boleh d buat cpt sgt, or else akan jadi tak valid. mesti dlm tempoh 3 bulan sblum tarikh nikah. and boleh d buat dkt hospital/klinik krjn sahaja. tapi aku x merancang lagi nk buat bila.

2) barang2 hantaran untuk diri sendiri. style kitorang ialah, aku beli brg2 yg nak bg diri aku, dia beli brg2 dia. nanti kami just switch untuk hias2 kt dulang aje. kalau tolak manisan2 semua (kek, buah2, coklat etc akan di beli d saat2 akhir), aku tinggal satu lagi benda nak beli, iaitu set kelengkapan diri (tak decide lg sama ada brg mekap ke or lotion2 bdn ker). smlm aku telah membeli jam tgn kt city chain, klcc. inilah dia encik jam yang telah aku nicknamed sbg Cik Puteh:

Cik Puteh ni rege asalnyer ialah RMxxx (murah aja harga asal dia), pas diskaun 70% jd RMxx.xx. Memandangkan aku da lama nak jam tangan tali putih, and ade diskaun sedemikian rupa plak, trus je la aku sambar. jam idaman aku sbenarnyer yg karen mok dlm advertisement solvil et titus tgh pakai skrg..hoho. tapi tak dpt jam karen mok tu, dpt jam sama jenama dia pakai pun jadi lah.

3) kad kawen. sesak napas aku bila ada ramai da tnya bila nk bg kad kawen.rerakan, aku rasa, awal sgt kot aku nk bg skrg? aku plan dlm awal ramadan nanti baru nak bagi. minggu ni baru ibunda terchenta nak pergi tempah. rupa paras kad tu sumer aku serahkan kat mak aku aje. tapi awal2 aku cakap, kad tu nanti kad biasa saja, coz we are constrained by limited budget. jgn harap2kan kad fancy2 from me kay =)

4) baju nikah. sbenarnyer baju nikah aku tak siap lg. baju nikah dia plak yg siap dulu, huhu. aku pun tak tgk lg rupa paras baju tu slpas siap. the color is light yellow. (kot). light yellow tp bkn kuning air. ape aku mepek nih? nanti la, klu de kelapangan aku post pic nyer.

5) baju sanding. ok la.. insyaAllah, i will be wearing silver nyer baju time sanding kt rumah aku. tp macam aku ckp dlm entry yg dulu2, baju ni mak andam aku buat kan baru, since dia takde koleksi silver lg. and dia janji by august da siap and aku leh gi try2 nanti. hopefully baju tu akan secomey pic bawah nih:

6) kasut bersanding. last week, aku shopping kasut ngn handbag tuk buat hantaran. sambil2 tu, aku ngan mak carik kasut tuk bersanding on his side. kepada sape2 yg tak tau, aku tak suka high heels sbb aku tak geti nak jalan. tapi terpaksa gak pakai sbb tunang aku tinggi lampai mahluknya. nanti aku jd dwarf plak sblah dia. tapi tah camner2, instead of shoes, we settled with sandal. My along said, “ala, ok aje, nanti baru la nampak inai2 kt jari kaki tuh”. huhu, lantak la. kasut bersanding on my side, mak aku da mandai2 gi belikan, tak tau cmner rupe. tapi biar la, asalkan mak aku excited.

7) khemah. the khemah people da dtg ukur mengukur. siap da tnjuk2 gmbr2 kt parents aku. so confirmed la nih amek dorg. surprisingly, sumer khemah2 tu kononnya leh fit kt dlm kawasan umah aku (meaning takyah buat khemah kt jalan). walaupun aku ngan along aku susah nk imagine cmner leh muat, tapi takper la, kite saksikan bersama2 nnt..miahaha. (kawasan umah aku da la siap de mcm pokok2 aneh hasil kreativiti ibunda, takut mengganggu kesejahteraan dorg plak nnt).

8.) err…this one, im not going to update in details. hoho.. biar lah menjadi rahsia peribadi. tp for girls out there, inner secret and la senza (klcc) are having mega sale with nyummy collection of baju tido, undies and korset. go explore! =) oo..mark spencer (klcc) pun. masuk and pergi ke blakang sekali, dkt2 ngn kids nyer section.

9) last but not least. honeymoon nyer arrangement. aku ngn dia are dying to go to Tioman. tp nk travel all the way to mersing tu rasa cam jauh plak. da la aku tgh bersedeh nih, since aku ada lima enam ari je pas wedding nnt tuk spend time together, before dia balik bintulu =c and yess, budget is still a problem =) so aku tgh carik tmpat2 yg dkt sket, a decent place with bearable cost. kalau ada cadangan and laman web yg aku leh usha2..mntak tlg bgtau kay. (oo..kepada en adek, kalau da pulang dr tioman nnt, pls update aku kay =p )

sekian, fuh fuh (bunyik penat).

16 Responses to “3 bulan,uhuk2~”


  1. 1 nadxoxo July 13, 2008 at 12:08 pm

    cik jamie,

    seronok sungguh dia membuat preparation ek. hehe.
    encik jam pun dah dibeli. warna putih itu warna kegemaranku tu๐Ÿ™‚
    n baju pengantin dlm gamba tu lawa la~ tp nampak cam putih gading+pink lembut jer warnanya..sweet sgt~
    bulan ni punya majalah seri dewi & keluarga ada bermacam jenis style pulut kuning..bile tgk gambar2 tu trus teringat kat jamie..hehe

  2. 2 beluncas July 14, 2008 at 1:26 am

    hehe..nad, sri dewi & kuarga yg depan dia de bienda ngn fida tu ek? hehe…aku beli gak =p tul2, truja tgk pulut kuning dia.

    btw, baju dlm gmbr tu kaler silver actually, bkn putih. tapi mgkin kerana faktor gmbr berskala kecil dan sudut pencahyaan kamera ku yg x power, jd nampak cam putih da.

    semlm baru pas g beli set penjagaan diri. tapi beli elianto punyer brg2 je (hoho, aku peminat elianto, especially dia nyer hair care product)

  3. 3 cikfadhilah July 14, 2008 at 3:32 am

    waaaah..seronok nye aku baca updet preparation org nk kawen ni..yihuu..epi nye baca..epi utk ko skali..ahaksz..kad kawen aku xksah dpt lmbt janji aku dpt nk wat kenangan..ahaksz…love u jamilah..

  4. 4 fairuz yusof July 14, 2008 at 12:24 pm

    ๐Ÿ™‚. Keep on updating ye Cik Jamie klw free. Jd ref bagi kami yg ‘adik2’ ni. Hehehe. Haha, pasni kn cite, Jamie et al.๐Ÿ˜›. Takpela majlis bersederhana, it’s better. Lgpn after majlis nnt takdela sesak sgt.

  5. 5 momo yg comey July 14, 2008 at 5:09 pm

    nk baju wen gak! nk baju wen gak!

  6. 6 beluncas July 15, 2008 at 3:41 am

    cik cydee: hoho..ko tak yah la kad, ko da tau da cmner nk g rumah aku =p (dah2, jgn majuk..yer2, aku bg nnt)

    en fairuz: hehe, ko jgn menjadikan aku ref. aku buat mmg ikut sesedap rasa aku aje ^_^

    en momotaro harumi: tamoki u~

  7. 7 azreen July 18, 2008 at 5:53 am

    cydee jangan post gambar baju kawin!! nanti tak surpriseeee!!

  8. 8 azreen July 18, 2008 at 5:54 am

    eh silap! jamieee not cydee!

  9. 9 beluncas July 18, 2008 at 6:15 am

    azreen: wah.. itu la..aku igt ko slh blog td =p hehe..jgn risau, tu bkn baju kawen aku pun. aku pun tatau cmner rupe lg baju kawin aku nnt.

  10. 10 azlin July 29, 2008 at 9:16 am

    mie…mn mnghilang ni…ym xde..blog xde…aku nk cteeee…

  11. 11 eeejump July 31, 2008 at 8:00 am

    pengkalan balak suda. watpe g jao2. xpon waterworld. ahahaha

  12. 12 beluncas July 31, 2008 at 8:43 am

    hahaha…. cess..pengkalan balak takmo. waterworld leh consider lg..hahaha

  13. 13 bib August 6, 2008 at 7:17 am

    mie.. as suggested.. g cameron.. xpun ari tu aku usha d-paradise kat melaka. cam best jer.. ko tau pape x pasal d-paradise nih?

  14. 14 beluncas August 7, 2008 at 7:29 am

    alamak..d paradise yg mana ek? yg aku tau d’village (igt x..tmpat bodo kite di blanjer mkn smpena PMR?).

    kt area mana ek d paradise neh? melaka ni masalahnyer..suka suki je tuka nama2 hotel.. dulu ramada..skrg reneissance.. dulu riviera skrg everly..tah pape.

  15. 15 fananina August 18, 2008 at 4:43 am

    bagus…ni tips utk aku jugak utk kawen tahun depan.memandangkan kau dah pecahkan sume rahsia preparation kau..jeng jeng jeng..hadiah kawen kau adalah……kotak peti ais seperti yang telah di janjikan…wakakakak :))

  16. 16 beluncas August 18, 2008 at 5:53 am

    kotak pun kotak la..sng aku nk pindah randah~~~ =p


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




Archives

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 4 other followers


%d bloggers like this: