Permulaan hari rabu yang tidak baik

pagi dlm timing2 org bgn tido:

bangun dgn kemalasan sperti biasa dan bergegas melalukan persiapan sewajarnye ke tmpat keje

ketika ingin pengeluaran dr rumah:

perut di serang sakit period pain yg luar biasa pedihnyer

ketika keluar dr kawasan perumahan:

berjalan dgn kadar kelajuan siput babi dlm keadaan menahan kesakitan

ketika smpai d stesen komuter:

tren sudah berlalu pergi..

ketika menunggu tren berikutnya:

sakit semakin tidak dpt di tahan2.

ketika tren berikutnya tiba:

tidak mampu untuk bangun pun dr bangku. akhirnya terduduk kembali dan tren berlalu lg.

tidak lama kemudian:

aku muntah..mujur ada tong sampah berhampiran.

sekejapan itu jua:

aku gagahkan diri pulang ke rumah untuk berbaring seketika dan makan biskut sedikit dan menelan dua biji panadol. dan menelan gegula menghilang ketidakselesaan tekak

akhirnya:

aku beransur pulih, mungkin panadol sudah berjaya menumbkan sakit perut dan gula2 sudah berjaya mengokaykan tekak.

lantas:

tiba semula d opis dlm kul 10. mmg ari yg tidak baik! tapi semakin beransur baik ketika tghari dan petang.

lalu:

aku sedar. bila hari2 yg aku sehat ceria..jrg sekali aku lafazkan alhamdulillah “Ya Allah, segala puji bg Mu kerana mengurniakan kesihatan kepada ku hari ini”. tapi bila aku sakit, trus2 saja aku mengeluh “Ya Allah, sakitnya perut nihhh..mcm nak mati~~~”.

semoga keinsafan mensyukuri nikmat sihat ini dpt aku truskan hari demi hari..insyaAllah, aminn.

8 Responses to “Permulaan hari rabu yang tidak baik”


  1. 1 azlin June 25, 2008 at 8:31 am

    dahsyat nye mie..siap leh muntah kat tren station..keracunan makanan ke..tul ke period pain tu..kalau dh luar bese, cam skit perut sbb len je..mula2 aku baca, aku mempraktikkan ilmu2 yg ku ada dan aku suspek appendicitis..tapi setelah ke peakhiran cerita, ko tidak menderita lagi lepas muntah, suspek an ku beransur ilang…

  2. 2 beluncas June 25, 2008 at 8:38 am

    aku rasa mmg sbb period pain tu..sbb sakit sgt..aku jd lesu ngn ape tuh nama dia..nausea ek? tu yg muntah tuh. tp muntah air, sbb aku x brekfas n smlm nyer pun mkn lewat ptg.

  3. 3 miss tin June 26, 2008 at 8:43 am

    siannye jamie… tapi kan, kalau setiap bulan your period pain is unbearable, you should go and check. Bukan nak takut-takut kan, tapi wife Mr. Chuah pon start with unbearable period pain, then she decided to go and check, pastu doctor kate ade mcm ‘mushroom’ kat dalam rahim dia. So she had to remove it. Pastu Mr. Chuah ckp, “Dah tutup kilang” kureng asem betul… hehe… take care girl!

  4. 4 beluncas June 26, 2008 at 8:49 am

    hehe..oo..itu la… takut gak klu de ape tuh..fibroid la ape la menatang2 aneh tuh.. (camner cik azlin tee, any komen?). i think i shud kot g check.

  5. 5 cikfadhilah June 27, 2008 at 9:10 am

    jamie..lor..ko ni cm keracunan time period pain..ahaha..jg kesihatan ye…aku setuju dgn ko kte kene syukur..

  6. 6 beluncas June 27, 2008 at 9:49 am

    tu la..nnt la aku rasa aku nk cek doktor la..mane la tau benda lg siyes ker. tah2 mmg keracunan mknn =p tp aku x mkn mlm tu..tak tau la klu nasi goreng petang tu punyer pasal ker.

  7. 7 azlin June 29, 2008 at 12:01 am

    comeinye daisypath itew..dh lama aku pk nk letak gak tp sbb x tau mana nak cr, aku x letak..sbb x tau cmne nak letak pon aku x letak..n sbb aku x tau apa kah ari yg aku hitung pun aku x letak..apakah agenda yg sesuai utk dihitung eh mie..

  8. 8 beluncas June 29, 2008 at 12:39 pm

    kalau aku..aku buh birthday aku. tak pun baper ari lg nk balik msia..hehe


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




Archives

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 4 other followers


%d bloggers like this: