riang ria kursus pra perkahwinan

semuanya bermula dgn soal siasat aku kepada en zamani. dan trima kasih kepada tunang beliau, chemun yg comey, maka dpt la aku number hp sorg brother d kursus kawen darul imtiyaz kt bandar tasik selatan.

masa call untuk booking, abg tu dgn “comey” bertanya: berdua yer cik?

aku: takkk..sorg..

hati da jd separuh bes je biler tau nk g sorg2 nih. da la aku menggambarkan terpaksa mengorbankan wiken ku yg beharga..uuuu…

tapi sumer prasaan x best tu berlalu pas da pegi. kepada yg belum pegi, sila la pegi wei~~ sronott. mcm2 info dpt, penceramah sumer pun best n x bosan, n byk bg pengalaman2 dorg dlm mengaunseling kapel2 lain.

antara benda yg aku rasa sweet, bila slh seorang penceramah tu bg ayat nih: kalau suami raja, igt, isteri bkn hamba. kalau suami tu raja, istri itu permaisuri, baru lah kena..ย  ^_^

tp nasehat aku..jgn la dtg duk depan sekali..akan menjadi mangsa sperti aku. asek2 aku je target nk bg demo la..tnyer soalan la.

ustaz 1: ha cik, ape tujuan cik nk berkahwin nih?
aku: em, sbb nk dpt zuriat?
ustaz 1: ha..betul la tuh..mmg tggjawab awak pun nnt (smbil memandang pelajar2 lain)

ustazah 2: takper ke saya sentuh awak nih, nk tnjuk demo sikit.
aku: err..err..takper..
ustazah 2: ha..kalau pasangan kamu sumer esok tgh mara..gosok2 la bahu dia mcm nih (abes d tenyeh nyer bahu aku)

ustaz 3: ummu salamah dulu..lepas suaminya meninggal, dia dgn tabah berdoa “ya Allah,aku redha. kurniakanlah aku pengganti yg lebey baik”. x lama kemudian, rasulullah saw sndiri meminang dia.
ustaz 3: ha cik (menunjuk pada aku), esok klu suami meninggal, jgn sedey2..baca doa ini. ha, x lama lepas tuh, sayaaa yg masuk minang, kan canggih tuh..

(perkataan canggih tu aku x reka..benar belaka)

dan yg paling manis, berkenalan ngn sahabat baru, cik khairun nisak n pasangannya, en fazaly. kapel yg sama cantik sama padan n sama best~ =)

kepada kengkorang yg bercadang nak pergi tmpat sama..berikut ialah laman web mereka kay~ http://pengantinmalaysia.com/

tadaa~

17 Responses to “riang ria kursus pra perkahwinan”


  1. 1 miss tin June 17, 2008 at 8:04 am

    Wahh…seronoknye kursus kawen die! Hehe… Time i pergi, both of us duduk depan skali. Samalah kite, kene jd demo… And most of the ustaz tak reti handle powerpoint presentation. Last2 my fiance yg jadi ‘clicker’ slides kat depan! Hahaha…

  2. 2 beluncas June 17, 2008 at 8:16 am

    tin2: wah! cpt nyer komen. baru je post tu. haha, sama la..ustaz2 tu byk x geti gak power point, jap2 kene panggey abg yg handle tmpat tuh =p

    btw, kepada pengunjung2 blog ku yg lain, leh la melawat blog cik tin2 dkt http://miss2mrs.wordpress.com/ . byk info2 berguna tuk bakal2 pengntin sbb dia buat mcm diari mingguan of her wedding preparation =)

  3. 3 ebar June 17, 2008 at 9:02 am

    wahh…makin mantap ko untuk menempuh hari2 perkahwinan ko ek. Bagus2…jangan berlengah lagi. Aku kt mnelake nih pon sebagai agen ko menyampaikan perkhabaran pasal ko nk kawen. Abis sme org aku kasi tau ko nk kawen.. Hehheehe~~~ (^__^)~~

  4. 4 azlin June 17, 2008 at 11:31 am

    waa..dh pegi kusus…aku teruja la mie..ko ni betul2 wat aku terumbang ambing..igt lagi diskusi kite semalam? haishhh….

  5. 5 beluncas June 18, 2008 at 1:12 am

    ebar: isk..risau plak aku. kt sape ko ebah2kan tuh,hehe. ha, ebar, alang2 tu kan…list2 kan sket sape mahluk2 mozac yg de kt melaka. (yg ade kt melaka tau, bkn yg org melaka tp da g tmpat2 len).

    lin: hehe..aku igtkan ko da ttp da ngn decision ko yg ritu, yg sumting pasal final year tuh,hehe. takper2, aku sapot ko,byk lg time nk pikir.

  6. 6 fairuz yusof June 18, 2008 at 2:55 am

    Wawawa..Jamie, sonoknye. Frankly, rs sonok jg bc blog ko ni..:)..Cmni ghupenye org yg nk kawen, yerk?๐Ÿ˜›..Semoga sumenye berjalan lancar.

    p/s: aku blom g kursus lg. (^-^)V..Sbbnye..segan..Lgpn klw g dekat2 nk kawen at least lekat la jg ilmu yg dh belajar tu. Klw amek awal2 probability nk lupe tu tersangat la tggi..Huhuhu

  7. 7 beluncas June 18, 2008 at 3:03 am

    fairuz: toksah segan2. time aku g kursus kawen tuh, ramai je bebudak laki pompuan saje2 dtg bkn sbb nk kawen. rasanyer g ramai2 ngn kawan2 lg meriah kot. lgpun ko x kan luper, dont worry =p skrg dia de module bersepadu, so dia siap bg satu buku (ala2 buku teks untuk perkahwinan) untuk stiap peserta. dlm buku tu ialah version lengkap hasil ceramah dorg.

  8. 8 fairuz yusof June 18, 2008 at 3:11 am

    Oo..gitu..Ok. Hehe, sblm abis study nnt aku try g.๐Ÿ™‚. Huhu, yg pastinye, tak duduk depan.๐Ÿ˜€

  9. 9 [re-arrange] June 18, 2008 at 7:02 pm

    Oh.. erm..

    nape ustazah tuh kene tanya “takper ke sentuh awak?” cam pelik. pompuan sama pompuan bkn batal air smyg.. -_-

  10. 10 'Ain Nasir June 18, 2008 at 9:47 pm

    hmmm..best ye gi kursus kahwin? aku tak tw bile nak gi? May be pas grad?
    Encik Fairuz juge mahu pergi kursus kahwin?๐Ÿ™‚

  11. 11 beluncas June 19, 2008 at 5:08 am

    adekah mata aku je x nampak or mmg komen dr azreen walaupun da approve tp x display kt sini? erk.. camner2 pun

    azreen: hehe..tq for the wish! ^_^

    ain: hehehe… gi la together2 ngn “dia” ain =p

    adek: aku rasa…ustazah tu x risau bab halal haram..hehe. dia risau takut aku x selesa d sentuh2 je kot.

  12. 12 klise June 24, 2008 at 12:14 pm

    wow… duk depan tuh…. mmg konpem ko batch jan yang nerd…. ROFLMAO

  13. 13 beluncas June 25, 2008 at 4:34 am

    ko pe tau..duduk depan sekali tp berserenjang (ni tul ke term nih?) ngn mamat tunang org yg hensem tau. tu la..dak2 batch jan ni..klu buat benda..sumer ade “hikmah” dia =p

  14. 14 klise June 26, 2008 at 3:57 pm

    poyoyos nak kaber nerd… wat alasan pura2 tak nerd… ROFL

  15. 15 beluncas June 27, 2008 at 8:24 am

    wah..ni da kire battle of batches ni..klu ko de depan mata..da rabak da pusat ko aku gigit..ngap2

  16. 16 cikfadhilah June 27, 2008 at 9:05 am

    eh jamie..kursus kawen tu best eh..aku xsempat nk cit cet dgn ko sbb aku nk kuar time tuh..aku tunggu ko on9 xde plak..nnt sile roger aku..thx..

  17. 17 beluncas June 27, 2008 at 9:54 am

    ye cik cydee…ok la..aku riang d kursus kawen tuh. maybe salah satu faktor aku dok sblah budak yg satu kepala gak ngn aku kot.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




Archives

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 4 other followers


%d bloggers like this: