preparation~~~

aku baru sembuh, walaupun tidak sepenuhnya, drpd demam yg berbalik2. bahagian yg plg membencikan aku pada demam, bukan lah selsema. tapi aku plg benci bila batuk, uhuk2~.

sebabnyer mudah aje. sebab batuk aku jenis lambat baik. pastu kdg2, klu da stat batuk, non-stop, susah nk benti walaupun da paksa2 tahan da. uuu..menci.

tapi takper, doakan kesehatan aku pulih sepenuhnya la kay.aku doakan encik jefri jua sembuh dr batuknyer, kebetulan pula sama timing ko sakit ngn aku yer jep.

dlm beberapa minggu yg lepas jugak, aku da mula sibuk untuk preparation wedding aku. walaupun benda paling utama yg aku harus buat belum aku buat lg (hehe…amik kursus nikah). saat2 camni, timbul la penyesalan d hati aku sbb x mau amek time kt utp dulu.

dialog kepada encik tunang: nyesal la plak x amek kt utp dulu.. da la rm50 aje..uuuu

sempat jugak bergelak sakan melihat borang permohonan nikah dr jabatan agama yg Ayahanda terchenta tolong amikkan.

dialog aku kepada ayah: Ras? ras ni ape ayah?

ayah: bangsa tuh. sapa lah yg direct translate “race” jd “ras” agaknya.

pihak catering dan tukang sewa n hiaskan khemah pun telah ibunda hubungi. sebenarnyer, pada tahap ni, yg paling penting ialah nk membooking. aku kira beruntung sebab encik catering nih, kenalan rapat jugak ngn mak. org khemah tu pun dia yg tlg carikkan (tak tau la klu kroni dia,hoho), malahan, untuk urusan muzik ke, DJ ke, katenyer dia ade dua tiga nama. cuma aku ckp kt mak, yg tak baper penting sgt tuh, kite tangguhkan dulu.

encik mak andam pun tlah aku booking, deposit siap da byr summore -_- aku sebenarnyer nk tgk lg at least 2 3 mak andam lg, tp kesian plak kt mak yg da tlg memilihkan mak andam nih. paling aku takut sbenarnyer, urusan mekap2 pada hari sanding nnt. ye la, aku ni da la gelap, x bese mekap, kang tiber2 dia mekap aku cam opera china kang, nangis la aku.

tp dr gmbr2 pengantin yg len tuh, aku tgk, x de la over sgt. takper la..bulatkan je la tekad. aku serah je sepenuh kepercayaan kt mak andam tuh. tapi aku skurang2 nyer hepi, untuk hari sanding kt umah aku nnt, dia akan buatkan sepasang baju baru untuk kami,hehehehe. alasan dia senang aje, sbb kaler idaman aku tuh, dia lom ade lg kaler tu dlm koleksi. so kire, klu dia buat baru, nnt dia gak yg untung.

pasni yg penting,ialah follow-up dgn pihak2 yg telah d hubungi la kot. sbb baru booking aje, lom tawar menawar ngn riang ria lg. lom mntak2 specific sperti mana kehendak hati.

byk gak yg belum setel lg. kad kawin, brg2 untuk hantaran (ade 2 3 benda x beli lg), souvenir untuk para tamu, kursus kawen, bunga2 an. err..bunga2an ni merefer pada encik pintu gerbang. walaupun mak andam aku tu de provide, tp aku da nampak kt tmpat len yg lebey mencurik ati..hehe, cuma lom call org tu lg.

rasa sayu sedikit sbenarnyer, sbb rasa mcm seko2 uruskan urusan kt sini. org len sumer berdua2an ngn tunang masing2 ke sana ke sini setelkan.. aku seko2 je. ape nk buat, ni la dugaan org jauh kot. tp mcm mana pun, rasa epi gak sbb aku tau dia pun tgh susah payah d sana mencarik rumah tuk kitorang nnt >_<

ok… nnt daku sambung lg biler2 senang, biler2 rajen, biler2 ade mood..miahaha

19 Responses to “preparation~~~”


  1. 1 azlin June 9, 2008 at 11:39 am

    mieeee!!!bes nye baca preparation ko sume nih..haishhh…daku nak tgk ko kawen!!!!!ko jgn sedey2 frust2 ke apa..penat ke apa chill saje..

  2. 2 azlin June 9, 2008 at 11:40 am

    opss..lupa nak cakap..”ras” tu betul ke direct transltn utk race? ke ayah ko men hentam je..truk betul kalau direct je ek..

  3. 3 [re-arrange] June 9, 2008 at 3:46 pm

    wuiyo… meriah sungguh membuat preparation….

    p/s: sayu hatiku tgk membe2 da kawen and sebok2 wat preparation.. uuu..

  4. 4 beluncas June 10, 2008 at 1:06 am

    azlin: selalu dlm borang2, akan ade column untuk isik “bangsa” apa. cuma dlm borang yg ayah aku amek tuh, de plak dia tulis “ras”. n “ras” aku tak tau la tul ke ujud dlm kamus dewan, tp aku rasa kesilapan org tu yg direct translate sesuka ati dia..haha.

    adek: jgn sayu2..nnt smpai time ko nnt, sure leh buat meriah2 sket dr aku nyer sbb duit da kumpul byk, hehe(aku x cukup duit, kene wat sedang2 aje..uu)

  5. 5 klise June 10, 2008 at 7:47 am

    ko tak jemput aku siap….. wahahahaha

  6. 6 beluncas June 11, 2008 at 4:08 am

    arep: ko x bawak microwave oven as hadiah, aku alau ko kuar mjlis ^_^ miahaha..kijam plak rasa.

  7. 7 choclairissa June 12, 2008 at 6:39 am

    rumet..i gembire n teruja<-(sll dgr ayat ni disebut) dgr preparation mu..

    mu wat x hantaran cm i suggest?

    jgn sdeh2..mu akan menempuhi hari2 yg riang ria slps ni bsame2 org tsyg..

  8. 8 beluncas June 12, 2008 at 6:55 am

    rumet: hantaran yg satu tuh, yg mu bg idea tu, lom buat lg. sbb benda2 manisan2 tu kene buat last2 sekalik. tp i bertekad nk g survey kt kedai. nnt i updet kt mu pe jd.

  9. 9 hazel June 12, 2008 at 10:04 am

    omg! jamie ko nk kawen ke? hehehe omg omg omg. bulan sepuloh baper aribulan? jgn tak jemput aku plak! haha

  10. 10 beluncas June 13, 2008 at 4:50 am

    haha..siput. oit…bulan 10 ni ko de ke kt msia beb?

  11. 11 nadxoxo June 14, 2008 at 11:39 am

    teruja nyer~
    4 bulan lagi jamie dh bergelar isteri org~
    hehe

  12. 12 hazel June 15, 2008 at 6:12 am

    siput yg comel. ade da kut kat msia bulan 10 nnt. eh 14/10 besday aku. tarikh bertuah tu hahaha da fixed ke tarikh ko kawen? wowowowow

  13. 13 azlin June 16, 2008 at 12:15 am

    eh..baru ku pasan ko dh tukar kata2 kat atas tu..dulu life s too short etc etc..arini firm decision etc etc..mie..jeles jeles..aku di ambang ke moody an ni..bile tgk kata2 di atas kan, aku mcm de firm decision tp takut nak bgtau parents..cmne tu eh…opss..aku sudah terlebey pulak menaip d cni..
    * neway..sape hazel..aku kenal ke..budak mozac ke..

  14. 14 beluncas June 16, 2008 at 3:54 am

    nad: amoi~~ dia pula yg truja..hehe.. saba nad saba..tunggu bulan 8 nih yer..hehe

    hazel: mak aii… ko da abes study ke? cpt gak. aku so far plan nk buat on 11hb 10. ko tanda la dulu dlm kalendar kay. email ko nih mmg manggisroad ker?

    lin: wah… decision ape yg ko da firm tu lin? mau tau mau tau. nnt kite YM2 kay. btw, hazel bkn dak mozac. yg dak mozac tu haza..hehe..igt haza lg x?

  15. 15 azlin June 16, 2008 at 4:36 am

    sape kah gerangan si haza itew…ish ish..seryes x ingat..batch kite ke..decision ngarut je la mie..tp mcm nak sbnrnye..tp x beraniiiiiii..nti kite berym..aku tgh stdy wk…bz mau exm..tp smpat pk bende ngarut2 tuh..

  16. 16 beluncas June 16, 2008 at 8:17 am

    lin: takper..aku da bg cadangan kan? walaupun x bernas mana..tp kire ok kot..hehe. haza tu bdk dorm bib tu ha.

  17. 17 'Ain Nasir June 18, 2008 at 9:41 pm

    bestnyer..urusan kahwin…Nak juge
    Hehehe

  18. 18 azreen June 18, 2008 at 10:20 pm

    jamie, congratulations on your engagement! found ur blog from your friendster!🙂

    jangan lupa jemput ke kenduri kahwin nanti!🙂

  19. 19 beluncas June 19, 2008 at 7:01 am

    oo..azreen..ko komen kt sini ke..hehe..aku igtkan kt entry kursus kawen tuh.. ok..tq for the wish~~ ^_^


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




Archives

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 4 other followers


%d bloggers like this: