Hari Bahgia Daku~

Ke hadapan kawan2 yg comey2 n aku sayangi~

di sini aku nk menyampai kan berita, bahawa aku kini sudah selamat menjadi tunang org. sblum ade sape2 nk marah or terasa hati, biar aku mntak ampun byk2 dulu n explain perkara yg sebenar.

sebenarnyer sumer jd secara mengejut n cpt sgt. ceritanya begini.

dalam hari ape tah dlm minggu lepas~

– encik boipren mengajak pulang ke kampung halamannya. panik jap aku sbb dia ajak tido dlm dua mlm gak, kamis ngn jumaat~ (hehe..aku panik sbb x geti masak..kang nanges aku klu tiber2 mak dia buli suh tnjuk skil ke~)

– beliau turut melahirkan keinginannya tuk mengajak kuarga dia bertandang ke rumah aku dlm ari sabtu tuh. tujuannya nk tnjuk jln, nnt snang nk masuk merisik (cadangnya hujung bulan nih)

hari khamis~

– smpai ke kampung beliau dlm lewat ptg~. mlm tu, aku pun dok la men ngn anak buah dia kt depan smbil tgk tivi, sbb bg can dia manjer2 ngn mak dia~ sekali kene panggey (mcm mengadap pengetua plak). dorg nk tgk cincin tuk tunang yg aku ngn encik boipren da beli. jd trus siap2 bg mak dia je simpan

– rupenyer mak dia ckp… trus je la sabtu tu merisik je trus. tp mak dia risau x de cincin belah rotan. cincin kapel yg aku tgh pakai ni bkn belah rotan n mcm x proper nk pakai

– keputusan akhir, pakai cincin mak dia dulu. lgpun, cincin mak dia tu namanya cincin tanda. usually klu da tunang, cincin tu mmg akan pulang balik pun (camtu2 la pemahaman aku dr ape yg mak dia ckp)

– malam tu gak..aku call mak aku. mak aku pun punya la tekejut n panik jap. sbb dia risau x de org2 tua kt umah. tp lepas call atok ngn nenek aku, seb bek dorg stuju nk turun melaka ptg jumaat tuh

hari jumaat~

– ptg tuh, pulang ke melaka~ pas da kenalkan en boipren kepada atok ngn nenek (mak ayah da kenal da), mlm tu lepak2 ngn mak. pashtu mak aku mcm ckp la.. “ha..nk tunang bulan 10 nih? lepas tuh nk nikah bulan 1? x cepat sgt ker?”

– aku diam aje la..nk ckp ape pun.. dlm ati..de gak rasa da gtl nk kawen =p cuma duit la x de

hari sabtu~~

– dug dag dug dag menunggu. memandangkan ni event mengejut tiber2 nk merisik nih, aku pun x de la bawak lik baju kurung ke melaka, sumer kt KL. ngn mak2 aku skali x de baju kurung, adeh. jd kami dua beranak pun pakai la skirt ngn blouse, yg agak2 mcm sopan2 la sket..hoho

– tup2, biler time family dia da dtg, dorg pun bincang2 la kt depan ngn encik boipren~. aku duduk je kt dapo (bak kata adek aku “konon2 malu2 la tuh..padahal curik2 dgr” ), haha. mak aku yg mlmnyer dok ckp awal sgt bulan 1 tahun dpan tuh, trus tah biler ubah pikiran ckp nk somewhere dlm tahun ni gak (cess…x serupa bikin tul ckp). n dua2 family stuju, takyah tunang bulan 10 nih, trus je jd ari ni ari merisik + bertunang sekali

hari ni

– hari ni aku tgh updet blog nih.

kesimpulannya..benda ni sgt la x terduga n terpikir oleh aku sama skali..sbb tu la aku mntak maaf sbb x bgtau awal2. aku igt nnt..da dkt2 bulan 10, baru nk bgtau korang aku nk bertunang..sekali da terawal plak.

kepada kawan2 sekalian, arap doakan kebahagian daku yer🙂 semoga ape yg d rancang ni d berkati Allah n d permudahkan.

p/s: owh ya..kepada sapa2 yg nk tgk cincin tuh, dukacita d maklumkan, aku hanya pakai cin2 kapel aka cincin booking aje. sbb cincin tanda@merisik@tunang tuh, kepunyaan mak dia n besa sket. kang aku pakai2 cicir masuk parit kang..aku yg melalak x berlagu. cin2 tunang yg aku da beli aritu, sbb comey n merabakkan poket encik boipren (eh skrg da tunang!), telah d persetujui untuk d jadikan cin2 kawen nnt =)

24 Responses to “Hari Bahgia Daku~”


  1. 1 Raihan May 5, 2008 at 10:20 am

    CONGRATS jamie! wah sekarang dah jadi tunang orang dah ni… ape perasaan? chewah.. dengan cepatnye ko dah tunang eh.. takyah susah2 pk & membazir. dah tu ko kawin tahun ni plak tu!!! aku ni setahun setengah bertunang, baru kawin tau tak =( heheh… insyaAllah. Takpe, ape2 pun, aku doakan agar korang sentiasa happy, & selamat menghadapi cabaran2 yg datang menduga kita. Yang penting, setia… chewah.. aku ni lama lagi nak kawin.. tatotnyer =|

  2. 2 beluncas May 6, 2008 at 12:50 am

    perasaannyer bedebar2~~ tah la raihan… masa sabtu ngn ahad tu mcm ok aje..tiber2 isnin smlm..trus ati dug dag aje seharian..haha.

    TQ for your wish~~ *hugss*~

  3. 3 [re-arrange] May 6, 2008 at 1:24 am

    wow wow wow! aku terkujat. siyesli terkujat. huhuhuhu. neway, tahniah tahniah! (potong paceek nampak? :P)

    p/s: melepas aku! cis. LOLOLOLOL.

  4. 4 beluncas May 6, 2008 at 7:42 am

    alamak adek! sory sbb x pat nk tunggu ko sbb ko ckp lg 10 thn =c aku mmg nk tunggu…tp klu lg setahun ok la (ecececeh…)

  5. 5 tintin May 6, 2008 at 7:51 am

    wow. WOW -speechless-

    p.s. Jangan kawen bulan 8 yek……..actually boleh. Jangan clash with my wedding date je sudah.. hehe🙂 Congrats dear..

  6. 6 raydcza May 6, 2008 at 1:24 pm

    OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG

    ahahahahaha… congrats…

  7. 7 beluncas May 6, 2008 at 1:58 pm

    meow~ ~ fatin~ jgn risau~ x bulan 8 punyer~ hehe. cess….ben..ko spam kt blog aku =p

  8. 8 paceek May 6, 2008 at 2:55 pm

    sila tutup tingkap antara meja opis ko yek..takut menimbulkan fitnah😄..hahaha

  9. 9 chemun May 6, 2008 at 3:27 pm

    tahniah james..terkejut sgt2x..huhu..ko kena banjer kitaorg mkn nih…kenduri kesyukuran…aku ingat fad yg akan kawin dulu…huhu..xper..semoga ko ngn en boifren bahagia hingga ke anak cucu…nk kad wangi2x nanti tau~

  10. 10 beluncas May 7, 2008 at 6:39 am

    hehe..fad study lg la chemun! sure dia x mo tuh kawen dulu.

    paceek: bart da remove tingkap tu lik da =p tahan sehari je ha

  11. 11 'Ain Nasir May 10, 2008 at 9:44 am

    Assalamualaikum Jamie,
    Congratzz!!!
    Ceh, melangkah bendul la kamu ni..kenapa tidak tunggu saya dahulu?
    Sape kah En boipren yg telah menjadi En tunang ni?
    Aku tak kenal weih…

  12. 12 beluncas May 10, 2008 at 10:42 am

    nanti2 kenal la~~ ^_^

  13. 13 cyd33 May 10, 2008 at 5:11 pm

    jamie..pape pon aku epi utk ko…cpt2 kawen..sile jemput aku..aku hope sgt dpt g ko kawen nnt..xsabar ni..hihu..juz hop aku x kene posting sabah srwak dah la time tuh..ahakszz..

  14. 14 cyd33 May 10, 2008 at 5:13 pm

    congrats jamie..xsabar nk dtg ko nye wedding..epi for u..xmarah pon ko x bitaw..janji kawen ko jemput..la la la..

  15. 15 beluncas May 11, 2008 at 4:47 pm

    wah cydee! byk nyer komen ko~ hehe.tq babe. insyaAllah. doa2kan yg baik2 untuk aku kay~

  16. 16 eeejump May 12, 2008 at 1:38 am

    beb…nnt kenduri bajet time aku kt msia aa. sedey gle kalo xleh pegi. aku stended ade kt msia bln 12 laa. bleyh eh, bleyh eh?

    Nizam

  17. 17 fairuz yusof May 12, 2008 at 1:44 am

    Assalamualaikum Cik Jamie. (^_^)V. Wahlaowieh, dh tunang tu!! Tibe2 je kan. Patut la kuar masuk YM je smlm. Hehehe. Papepn tahniah, ye? Ni kalo ckp pd Nisa sure terkejut dia ni. “Huh, Akak dorm dh nak kahwin la”. Ngehngehngeh. Semoga selamat semuanya, dunia & akhirat. (p/s: Tgh kire duit dlm poket cukup atau tak lg? :P)

  18. 18 beluncas May 12, 2008 at 6:54 am

    fairuz: duit dlm poket aku nih mmg x kan cukup..uuuu.. aah, jgn luper bgtau nisa kay! =)

    nizam: alamak… bulan 10 la babe =c insyaAllah..

  19. 19 cik^pad May 12, 2008 at 8:08 am

    ewah2..laju jek chemun taip nama aku..sy lambat lg.. T_T sy masih seorang pelajar..tah2 jmes da ade sepasang anak2 comel, baru turn aku kot..hehe

  20. 20 beluncas May 13, 2008 at 1:21 pm

    uikss…. trus kuar anak2 comey ha…oit2..sabo2..aku lom kawen lg. fad…toksah aa panjat gunung…dtg aa melaka nnt pas raya T_T

  21. 21 amanda eltiqaz May 22, 2008 at 2:26 am

    WAAAH…. (tanda terkejut yg amat sgt..!)

    Bestnya dh tunang..debar2 nye..haha..dy lak yg berdebar..
    Slamat diijab kabul..jemput tau nnt…dh byk event itisjan03 dy miss..huhuhu…sedih gk..tak dpt nk ikut kerana tugas2 hakiki yg ngarut2..hari minggu pn kena gi keja gk..isk..isk..

    TAHNIAH JAMIE~ (^_^)

  22. 22 beluncas May 23, 2008 at 4:06 am

    hehe…tq dy~~~~ ^_^ takper la..sabar je la dlm keje ko tu kay. aku pun smakin ari semakin runsing n stress sbb keja =c

  23. 23 gti_mind May 26, 2008 at 4:09 pm

    hmmm…rasa mcm frust ada gak..heheh

  24. 24 jamie May 27, 2008 at 5:53 am

    hehe..awat hang frust tuh.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




Archives

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 4 other followers


%d bloggers like this: