mimpi buruk

mimpi mainan setan..
mainan tido..
x bererti..

mungkin sumer tu betul tp klu ye pun betul… mimpi yg buruk mmg menggangu.. =c

mlm td aku mmpi aku da berkahwin n tgh sarat mengandung.. lepas tu aku mengetahui ttg sesuatu perkara yg buruk..smpai terberanak trus. tp tah ngaper la..rase real sgt rase sakit tuh.. smpai biler bgn pun, rasa takut giler n smpai terpikir xmo ngandung nnt.. astaghfirullah..

aku slalu suker nk pikir…stiap mmpi aku tu membawa maksud sumting.. aku x ckp mmpi tu mmpi benar.. maksud aku, aku percaya, mmpi ialah subconscious manusia.. klu manusia tu baghal sgt nk prihatin, mmpi ni la yg sedarkan kite. berite buruk tu maybe x btul =c tp maybe nk menyedarkan aku ttg sumting..

dulu d zaman muda remaja..pernah mnt mamat nih.. byk da org pesan, jgn mnt dia, jgn suker sgt, aku degil.. tp time tu..mmg byk kali mmpi dia senyum kt aku, n jln pegi ngn pompuan len.. then satu ari, biler hajar ilyana ckp kt aku sumting pasal laki tuh, baru la nk bukak mata =c (kepada aisyah sahdan…anda da kenal laki nih. dia yg anda tnyer dlm tepon ritu).

penah mmpi buruk yg ayah aku meninggal mase aku kt mozac dulu. n esok arinyer, yg amik aku lik umah, mak aku. aku punyer la takut, bese ayah yg amik. skali x de la pape, cume ayah cedera, anak mata dia luka =c walaupun sedey, tp skurg2nya, at least mmpi tu x jd nyata. cume mmg de benda buruk jd kt ayah..

penah mmpi aku turun kelas masa nek form.. dr kelas 1st masuk 2nd.. tu mmpi time nk nek form two. tp x jd pun. cume jd biler nek form 5 =) x sangka, jd gak ahirnyer..

sebelum nih, ade mmpi yg seakan2 mmpi mase aku mnt mamat kureng tuh. cume bezanyer, mamat yg dlm mmpi nih, langsung wat x kenal.. aku tertnya lg..nk smpaikan sumting gak kah? =/

aku prnah mmpi nenek aku sebelah ayah meninggal… aku x rapat ngn dia.. tp aku nangis biler bgn. sbb aku syg ayah aku giler2, n aku tau, ayah aku plg syg mak dia tuh. aku sedey sbb aku dpt rase kesedehan bapak aku.. tak..nenek aku tuh sehat.. x jd mmpi tu kt dia..cume dia d serang angin ahmar je x lama pas tuh.. =c

aku x percaya mmpi leh jd nyata.. cume..sbb byk benda x elok jd seiring kt aku seiring ngn mmpi2 buruk aku..menyebabkan aku fobia… =c

mmpi plg menakutkan penah aku dgr.. ttg sorg member kt mozac…mmpi ttg 3 buah kubur x berkambus. kubur pertama terang benderang..kubur kedua sedang2..kubur ketiga gelap gelita. member aku jengah kubur 1st, nmpk si A, kubur 2nd, nmpk si B, kubur ketiga…. belum smpat nkjengah..dia da terbangun.. aku x leh bygkan klu dia ckp dia nmpk aku ke dlm kubur ketiga tuh.. T_T

ya Allah, klu mmpi aku mlm td adelah salah satu petunjukMu, perjelaskan la lagi.. =c mengingatkan berite buruk dlm mmpi tu pun da leh wat aku sesak napas..

selingan: ade sorg memberku yg tgh pektikal..mengalami eksiden (mmg trend kot eksiden time pektikal?). dia x paper.. tp jd down =c jgn down2 lg kay.. bnda da nk jd, kay..

20 Responses to “mimpi buruk”


  1. 1 faramalin April 12, 2007 at 6:31 pm

    jamie..aku sokong..mimpi hnye mainan tdo..looking at d bright side..mgkin baby ko nanti kiut ke..kan bes..so jgn la pk bukan2 okeh…
    btw,psl laki yg ko ckp kt ats tuh,aisyah ade cite kt aku…tp sket je la..heheh..ko jgn mrh aisyah plak yek..

  2. 2 jamie April 13, 2007 at 2:25 pm

    haha, aisyah cite mamat yg mane satu nih? oo..yg dia baru jmper kt sana ek? haha,xper, tu zaman kanak2 nyer minat saja, serupa thp minat askar. igt askar x fara? =p puas da aku add senior2 mozac, x jmper pun link fs dia T_T

  3. 3 aisyah sahdan April 13, 2007 at 3:31 pm

    mie..aku slalu mimpi pelik2.pelik gile sampai sume mimpi aku cite kat hsemate.dorang plak tak tahan everytime aku mimpi aje mesti pelik.
    sampai 1 mase aku mimpi aku patah gigi.pastuh gigi tuh gigi kekal.of kos tak tumbuh balik.
    selang beberapa hari kemudian,aku break ngn ise.kahkahkah.
    tapi dalam mimpi tuh gigi kekal tuh tibe2 tumbuh balik.aku ckp kat akak doktor ni die tumbuh balik,dah separuh dah.
    sebulan kemudian aku da ise pon berbaik semula.
    jadi aku caya kat mimpi hehe.sbb mimpi patah gigi org kata kite hilang org yg kite sayang.tapi gigi aku tumbuh balik =)

  4. 4 jamie April 14, 2007 at 12:25 pm

    hehe..seb bek tumbuh lik tau! tp klu mimpi x tumbuh2, aku paksa ko jgn caye mimpi tuh😉 mesti la tumbuh lik~ hehe. ko call faramalin ke, faramalin call ko? ke jmper2? jelesnyer! fara ajak jmper disember..cpt la korg lik =c

  5. 5 azlin April 14, 2007 at 1:37 pm

    ishh ishh mie…sedey la aku baca kesah mimpi2 ko..paling menyentuh hati yg kene angin ahmar tuh..hishh..aku dhla tgh emo arini…ko jgn sedey2 eh mie..nti bulan dec kite jumpa..aku pon nk jumpa korg…neway,sape mamat tuh…ku nak tau gak yg asiyah shdan cite kat fara tuh..hehehhe..tb2 ku rs nak wat blog gak…

  6. 6 faramalin April 14, 2007 at 4:17 pm

    hehe..mestila aku igt lg kt askar….crush ko waktu zaman lower fom tuh..lawakla tringat balik..

  7. 7 jamie April 14, 2007 at 4:38 pm

    nizam ckp muka dia mcm org zimbabwe T_T siput nizam.. tp nizam x tau la aku mnt..aku tnyer ngn penuh subtle skalik (tp klu dia bace blog nih,haha,kantoi la kot sape).

    ok~ december jmper kay lin~ jgn luper aku penah da g umah ko T_T ke ko da pindah. pape pun,doa2 aku da dpt keje time tuh,hehe

  8. 8 aisyah sahdan April 14, 2007 at 8:47 pm

    aku call fara.aku kan becakap tak berenti2 kesian kat fara kene dgr aku mmbebel kahkahkah.

  9. 9 Ain Nasir April 14, 2007 at 11:10 pm

    Assalamualaikum Jamie…
    Hmm bile cite psl mimpi ni…Mmg mimpi tu ade la disebabkan neurons kat otak gi buat pathways yg tak perlu and menghasilkan image yg tak wujud..Tp pd opinion aku, mmpi boleh jadi petunjuk. Sbb Nabi Zakaria a.s pun penah mimpi psl anaknye, Nabi Yusof a.s. Nabi Yusof pule kt dlm penjara penah mimpi yg mana mimpi die selamatkan sebuah negara time kemarau…Tp ikut cond juge tido kite tu cmne, amik air semayang tak..gosok gigi tak..dah g toilet tak..sume tu pengaruhi…Cam aku ni tgh2 nak amik exam Obstetrics, maka aku ade mimpi psl Tiub Fallopio…
    Tp ko mimpi pregnant cam best jer…Siap delivery lg..Best2..BTW, sape kah mamat itu? Aku kenal Askar juge…K, jgn sedey2 whai Jamie, igt pregnant tu adelah satu nikmat dr Allah jua..
    (Aku di dalam Kempem Mari Mengandung dan Tambahkan Generasi)

  10. 10 azlin April 15, 2007 at 2:21 am

    weih..aku pon nak ade blog gak..aku br wat smlm yg fs nye blog..tp nape xmuncul kat profile aku? tolong aku ..cepat2..excited nih aku nak wat blog..ari2 aku nk tulis dlm blog tuh…hehehhe..kla..ku tgu sape2 sudi nk tolong..

  11. 11 jamie April 15, 2007 at 2:30 pm

    lin, fs nyer blog aku x geti. aku rasa fara ko yg de fs nyer blog. blog aku nih under wordpress.com

    haha, ain~ aku nk max pun 5 je ^_^ x mo lebey2~

    pembtulan~ aku rasa nizam ckp mcm org jamaica kot, bkn zimbabwe -_-

  12. 12 jamie April 15, 2007 at 3:28 pm

    pembetulan ayat d atas skali lg “fara kot” bkn “fara ko”.. haih..semakin typo makcik skrg nih

  13. 13 Ain Nasir April 17, 2007 at 7:44 pm

    Azlin tee…
    dah buat blog jgn lupe bg link, leh aku singgah bace2, ok?

  14. 14 azlin April 18, 2007 at 12:31 pm

    AIN..kalau nk tgk blog, g masuk fs aku..pastu leh tgk kat ctu r k…

  15. 15 jamie April 27, 2007 at 4:03 pm

    oh .. luper nk bgtau..berite buruk dlm mimpi tuh..its proven true… =) but of course, less catastrophic la dr dlm mimpi tuh

  16. 16 muncheche April 29, 2007 at 3:49 am

    james..ko tgk miss leeni kut yg sampai terbawa-bawa ngandung dalam mimpi nih..hurm..klu la leh amik gambo..nk gak aku tgk ko ngndung..hehehe..

  17. 17 jamie April 29, 2007 at 3:11 pm

    takmo bg ko tgk daku ngandung… T_T skrg pun da bulat..nnt mesti berganda2 bulatnya.. klu leh …9 bulan tu nk sorok je g kt thailand ke.. da kurus baru balik sini..haha =D

  18. 18 Ain Nasir April 29, 2007 at 9:40 pm

    Pregnant women are sexy..kehkehkeh..BTW,aku dah abes exam O&G. pasni neuro….arghhh

  19. 19 [re-arrange] June 25, 2007 at 9:20 pm

    uish.. proven true? berita buruk tu adekah ko mengandung and terberanak? uh uh..

    scary!!😛

  20. 20 jamie June 27, 2007 at 8:45 am

    wink~~ meh la lawat baby aku nih..hehe =p cess..proven true part benda news aku dgr tu la..part branak tu klu true gk..tobat seko je la leh kuar dr perut aku nnt…hoho


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




Archives

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 4 other followers


%d bloggers like this: